Ahir, 22 de febrer, va marcar el començament d'un cicle de jornades que es prolongarà durant tota la primavera, destinat a acostar les opcions de finançament de les institucions europees. Batejat com a 'Europa sobre el terreny', aquesta iniciativa, impulsada pel Govern, té com a objectiu fonamental divulgar les diverses vies de suport econòmic de les institucions europees que contribueixen a modelar la Catalunya actual i futura.
La primera sessió d'aquest cicle va tenir lloc ahir a les 11:00 h al VINSEUM i es van abordar les oportunitats dels fons europeus destinats al sector vitivinícola. L'esdeveniment va comptar amb la presència de la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu.
En la taula rodona en la que participaren els socis Família Torres i INCAVI i el mateix INNOVI es varen descriure diferents projectes finançats amb fons europeus, sigui de manera directa amb instruments com el LIFE o l’Horizon Europe com indirecta, es a dir, en convocatòries estatals o catalanes però amb fons europeus.
Tots els participants varen destacar la importància dels fons com a elements catalitzadors per a fer projectes i sobre tot realitzar-los de manera consorciada i col·laborativa entre diferents socis, que permet crear sinergies entre els diferents actors i fer xarxa de coneixement.
Josep Batet, responsable d’innovació oberta de Familia Torres va destacar projectes sobre la reducció de l’ús de fitosanitaris, sigui fent aplicacions precises i variables, utilitzant productes menys nocius o substituint l’ús del coure per ultraviolats.
En el seu torn Lluis Giralt, tècnic de l’INCAVI va explicar, entre d’altres, el projecte PALVIP en el que participen Universitats de Perpinyà Via Domitia (UPVD), Universitat de Girona (UdG), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Chambre d’Agriculture des Pyrénés Orientales i l’empresa Futureco Bioscience S.A. i que ha aconseguit resultats esperançadors en l’ús de bioproductes com a fitosanitaris.
Eloi Montcada, clúster manager d’INNOVI va posar diferents exemples de projectes que han rebut cofinançament públic, com el VIPO, que utilitza la realitat virtual i augmentada per a formació en poda, l’OPENDIGIVINE que aposta per la incorporació d’estacions meteorològiques i sensòrica com a elements d’ajuda en la presa de decisions o l’EPAWI que treballa per incrementar les exportacions de les industries auxiliars catalanes a tercers països.
Durant el 2023 INNOVI i els seus socis han participat en més de 30 projectes ens els que han més de 100 socis i han rebut una aportació de més de 2 milions d’euros de finançament públic.
Ea sit quaeque consulatu, nam causae nonumes in, ne sea graeci quidam pericula. Id eius scriptorem sit, affert ridens ea eam, no est illum instructior. Cu veri gubergren appellantur vis. Te summo facilisi constituto qui, ad mundi nemore causae pro. Equidem euripidis at vis, mundi intellegat quaerendum ex sit, ea nusquam fierent mea.
Ea pro nisl adhuc consequat. Mei at posse graecis epicurei, novum causae erroribus usu no, ne ubique praesent scribentur quo. Ea vis quod labitur sapientem, qui te putant laoreet sententiae, alii velit vidisse eam ex. Eum ut idque soluta diceret.
Comments