Us presentem les Activitats Demostratives 2021, finançades pel Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2022 i el fons europeu NextGenerationEU / PRTR.
AgroMOBY: Un vehicle multipropòsit, totterreny, omnidireccional i autònom per a aplicacions agrícoles
El projecte AgroMOBY, desenvolupat pel Centre de Disseny d'Equips Industrials (CDEI) de la UPC, AgroMOBY busca millorar l'eficiència agrícola mitjançant un robot totterreny i autònom. Aquest prototipus, anomenat MOBY, transferirà tecnologia robòtica mòbil innovadora al sector agrícola, sent flexible per a aplicacions com logística, collita i monitoratge del cultiu.
La fase inicial es centrarà en el transport de càrrega autònom en horticultura i vinyes, destacant per la seva capacitat per funcionar en terrenys diversos. AgroMOBY es presenta com una eina clau per impulsar la transformació digital i millorar la competitivitat a la cadena de subministrament agrícola.
Bio2Coat: Revestiment comestible funcional contra la deterioració del raïm
Bio2Coat aborda la pèrdua econòmica en el sector vitivinícola causada per patologies com el Botrytis cinerea. Desenvolupat pel grup POLY2 de la UPC, Bio2Coat presenta un revestiment comestible basat en biopolímers, plastificants naturals i biocàrregues. Aquest revestiment, aplicat mitjançant solució aquosa, actua com a barrera protectora i semipermeable, millorant la conservació i el transport del raïm, reduint les mermes i oferint un producte de major qualitat.
Bio2Coat contribuirà a la reducció de pèrdues al sector vitivinícola, millorant la qualitat i la seguretat alimentària, i es presenta com una solució sostenible i respectuosa amb el medi ambient.
Validació Industrial de l'Àcid Fumàric en Vins Catalans
Aquest projecte, busca validar l'ús de l'àcid fumàric per prevenir la fermentació malolàctica no desitjada en l'elaboració de certains vins. Amb l'objectiu de millorar la qualitat sensorial i reduir el malbaratament, l'activitat demostrativa es centra en l'optimització del procés de solubilització, la determinació del moment d'addició i la validació de la utilitat de l'àcid fumàric. Aquesta eina eficient i segura per al control i la millora de la qualitat del vi contribuirà a la millora econòmica de les bodegues.
MicroVi: Microscòpia en un xip per al control in-situ dels processos de fermentació en el vi
El projecte MicroVi, introdueix la tecnologia de "microscòpia en un xip" per millorar els processos d'elaboració del vi. Desenvolupat pel CEMIC de la UB, aquests microscopis permetran anàlisis microbiològics automatitzats, reduint pèrdues econòmiques i millorant la qualitat del producte final. L'eina serà optimitzada en col·laboració amb l'INCAVI al llarg de dues veremes.
ReUseLees: Reutilització de subproductes de fermentacions en la indústria enològica
El projecte ReUseLees, aborda la revalorització i reciclatge de llesques, subproductes generats durant la fermentació del vi. Es demostrarà que aquestes llesques es poden reutilitzar com a suplement nutricional en els processos de fermentació, contribuint a la sostenibilitat ambiental i econòmica del sector.
Ús de la tecnologia LED per a l'eliminació del deteriorament fotoquímic del vi
El projecte, es centra en reduir el deteriorament fotoquímic del vi de Catalunya. S'exploraran estratègies per minimitzar i inactivar els precursors del "gust a llum", oferint eines a les bodegues, com la tecnologia LED, per millorar la qualitat de diferents tipus de vi.
Aquests projectes demostren l'compromís del sector vitivinícola català amb la innovació i la sostenibilitat, cercant solucions tecnològiques per millorar l'eficiència, la qualitat i la rendibilitat a tota la cadena de producció.
Monitoratge mitjançant objectes connectats en xarxa i Big Data en la producció de vi
La col·laboració entre Vitec, INNOVI i Onafis destaca la importància d'integrar sensors intel·ligents, big data, intel·ligència artificial i automatització per aconseguir un avenç significatiu en les tècniques de producció de vi. Aquest projecte té com a objectiu identificar problemes instantàniament, com ara pèrdues de vi, parada de la fermentació o desviacions microbiològiques. Aquest enfocament garanteix un major control sobre la qualitat del vi i una millora substancial en la preservació d'energia i eficiència, impulsant la indústria vinícola cap a la precisió i la innovació.
Ea sit quaeque consulatu, nam causae nonumes in, ne sea graeci quidam pericula. Id eius scriptorem sit, affert ridens ea eam, no est illum instructior. Cu veri gubergren appellantur vis. Te summo facilisi constituto qui, ad mundi nemore causae pro. Equidem euripidis at vis, mundi intellegat quaerendum ex sit, ea nusquam fierent mea.
Ea pro nisl adhuc consequat. Mei at posse graecis epicurei, novum causae erroribus usu no, ne ubique praesent scribentur quo. Ea vis quod labitur sapientem, qui te putant laoreet sententiae, alii velit vidisse eam ex. Eum ut idque soluta diceret.
Comments