FOODSTART.CAT

FoodStart.CAT

FASE 1. Disseny del programa català d'startups d'alimentació

Ajuts a iniciatives de reforç de la competitivitat per a projectes de clústers de l’any 2020 - Projectes de desenvolupament i innovació (LIN02).

L’objectiu principal del projecte ‘’FoodStart.CAT. Disseny del programa català d’startups d’alimentació’’ , és definir la creació d’un programa que serveixi per donar visibilitat a les startups del sector alimentari i fer xarxa amb diferents empreses del sector o complementàries, aprofitant el marc de relacions i de comunicació existents a l’entorn dels clústers alimentaris catalans.

FASE 2. Execució del pla d'acció

Ajuts a iniciatives de reforç de la competitivitat per a projectes de clústers de l’any 2020 - Projectes de desenvolupament i innovació (LIN02).

La primera fase del projecte ens ha permès detectar una sèrie de reptes transversals als quals s’enfronten els cinc clústers involucrats, i serveixen de base per ajustar el pla de treball inicialment previst amb el que es proposa en el projecte. Entre els principals desafiaments hi trobem:

  • Foment de la cultura d’innovació oberta i corporate venturing amb la finalitat de generar innovació disruptiva que millori la competitivitat dels associats.
  • Oferir eines d’Open Innovation que permetin a les empreses validar ràpidament la innovació i col·laborar amb els seus proveïdors i stakeholders en el desenvolupament de noves solucions i models de negoci.
  • Mostrar la necessitat d’adquisició de noves capacitats tecnològiques i la implantació de nous models de negoci i operacions que puguin impactar al llarg de tota la cadena de valor.
  • Desenvolupament de projectes d’innovació oberta conjunts per solucionar grans reptes: rendibilitat, eficiència, cashflow, i generació de demanda.
  • Atracció d’startups punteres globals que donin solucions a reptes de negoci.

Aquest projecte (incloent la fase anterior i la propera) pretén definir les bases d’un programa català d’startups d’alimentació, i s’establiran ja les primeres accions a realitzar durant l’any 2022.

Membres:

Membre
Membre
Membre
Membre
Membre
Amb el suport
Modificar cookies