Jornada organitzada per VITEC.
El raïm pot contenir una gran diversitat de microorganismes com fongs, llevats, bacteris làctics i acètics. Si ens centrem en els llevats, concretament els no-Saccharomyces, trobem l'espècie Lachancea thermotolerans. Aquest llevat té la capacitat de convertir els sucres (glucosa i fructosa) en àcid L-làctic, en comptes de produir etanol durant la fermentació alcohòlica. En aquesta jornada es tractarà aquest mètode d'acidificació microbiològica en enologia, que permet disminuir el pH i augmentar
l'acidesa total dels vins; així com una reducció lleu del seu grau alcohòlic. Aquesta capacitat és de gran interès per lluitar contra els efectes del canvi climàtic en l'elaboració de vins.
Programa
10.30 h Presentació de la jornada
10.35 h Mètodes d'acidificació microbiològica en enologia - Imma Andorrà. Doctora en Bioquímica i Biotecnologia enològica i Responsable del Laboratori Microbiològic de VITEC
11.30 h Cloenda de la jornada
ONLINE i Falset (Híbrid)
Ea sit quaeque consulatu, nam causae nonumes in, ne sea graeci quidam pericula. Id eius scriptorem sit, affert ridens ea eam, no est illum instructior. Cu veri gubergren appellantur vis. Te summo facilisi constituto qui, ad mundi nemore causae pro. Equidem euripidis at vis, mundi intellegat quaerendum ex sit, ea nusquam fierent mea.
Ea pro nisl adhuc consequat. Mei at posse graecis epicurei, novum causae erroribus usu no, ne ubique praesent scribentur quo. Ea vis quod labitur sapientem, qui te putant laoreet sententiae, alii velit vidisse eam ex. Eum ut idque soluta diceret.
Comments