Jornada organitzada per VITEC.
El raïm pot contenir una gran diversitat de microorganismes com fongs, llevats, bacteris làctics i acètics. Si ens centrem en els llevats, concretament els no-Saccharomyces, trobem l'espècie Lachancea thermotolerans. Aquest llevat té la capacitat de convertir els sucres (glucosa i fructosa) en àcid L-làctic, en comptes de produir etanol durant la fermentació alcohòlica. En aquesta jornada es tractarà aquest mètode d'acidificació microbiològica en enologia, que permet disminuir el pH i augmentar
l'acidesa total dels vins; així com una reducció lleu del seu grau alcohòlic. Aquesta capacitat és de gran interès per lluitar contra els efectes del canvi climàtic en l'elaboració de vins.
Programa
10.30 h Presentació de la jornada
10.35 h Mètodes d'acidificació microbiològica en enologia - Imma Andorrà. Doctora en Bioquímica i Biotecnologia enològica i Responsable del Laboratori Microbiològic de VITEC
11.30 h Cloenda de la jornada
ONLINE i Falset (Híbrid)
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentaris