OBSERVATORI INTEL·LIGENT

Congrés Internacional ACE de l'Enologia i el Cava 2024

Cava Centre de Sant Sadurní d’Anoia

This event has expired

SENSORITZACIÓ I IA: L'ENOLOGIA QUE VE

Una de les revistes de ciència de dades més influents, la Harvard Data Science Review (HDSR), va decidir celebrar el seu cinquè aniversari (2024) amb un simposi dedicat al vi. «La raó per la qual vam triar [...] un tema de vi és que, des de la meva perspectiva, el vi és extremadament difícil d’estudiar des d’un punt de vista científic perquè hi ha una quantitat immensa de variables», va argumentar Xiao-li Meng, professor de Harvard i cap de redacció de l’HDSR. I va afegir: «Fer vi implica ciència, tecnologia, art, història i cultura». 

La complexitat en l’elaboració i composició del vi el converteix en un objectiu ideal per a la ciència de dades aplicada. Tot i que l’anàlisi de dades, fins i tot amb el processament mitjançant IA, no resol per si mateix problemes com els generats pel canvi climàtic, pot ser una ajuda potent perquè els enòlegs s’adaptin de manera més fluida a l’elaboració en entorns canviants.

La clau, però, és que per aplicar solucions es requereixen grans quantitats de dades de la procedència més variada, cosa que implica sensoritzar, és a dir, dissembrar sensors al llarg de tot el procés d’elaboració del vi, des de la vinya fins a la copa (incloent-hi el paladar dels consumidors). Actualment, la sensorització del sector elaborador és, en la seva globalitat, molt incipient, i la quantitat de dades disponible, respecte de les necessàries per a una aplicació eficaç de la IA, és insignificant. Per això, urgeix activar el seu desenvolupament de manera generalitzada, ja que l’aportació de dades d’unes poques explotacions sensoritzades serà insuficient: la sensorització ha de ser una tasca assumida per tot el sector o serà ineficaç.

Els ponents de CIAEC24, experts reconeguts en els seus respectius camps, aporten amb les seves intervencions una visió inicial i significativa del coneixement que els enòlegs han de disposar de com, quan, on i per què han d’incorporar la sensorització al seu treball, per tal de recollir dades de forma extensa i exhaustiva, col·laborar en la seva interpretació i habilitar-ne la integració en les decisions enològiques.

INSCRIPCIONS PRESENCIALS: https://mcusercontent.com/c31316358a52ce2b2defca0e1/files/85d686a9-ec04-07fa-9d62-6346f5f05eaf/Programa_Congr_eacute_s_Internacional_ACE_de_l_039_Enologia_i_el_Cava_2024.pdf 

INCRISPCIONS ONLINE https://www.eventbrite.es/e/entradas-congreso-internacional-ace-de-la-enologia-y-el-cava-2024-1047929293727 




This event has expired

Date and time


Add to calendar 2024-11-1509:00 2024-11-1518:00 Europe/Madrid Congrés Internacional ACE de l'Enologia i el Cava 2024 Cava Centre de Sant Sadurní d’Anoia

Venue

Cava Centre de Sant Sadurní d’Anoia


Who's in

Comments


To comment, please login or create an account

Ea sit quaeque consulatu, nam causae nonumes in, ne sea graeci quidam pericula. Id eius scriptorem sit, affert ridens ea eam, no est illum instructior. Cu veri gubergren appellantur vis. Te summo facilisi constituto qui, ad mundi nemore causae pro. Equidem euripidis at vis, mundi intellegat quaerendum ex sit, ea nusquam fierent mea.

Ea pro nisl adhuc consequat. Mei at posse graecis epicurei, novum causae erroribus usu no, ne ubique praesent scribentur quo. Ea vis quod labitur sapientem, qui te putant laoreet sententiae, alii velit vidisse eam ex. Eum ut idque soluta diceret.

Modify cookies