Ajuts per a projectes de foment de l’economia circular 2020
El projecte té per objectiu la substitució d'additius alimentaris de síntesi química per polifenols obtinguts utilitzant una tecnologia innovadora per a la recuperació de productes d'alt valor afegit (polifenols) a partir de subproductes generats del sector agroalimentari (raïm, oliva, fruita seca i garrofa) promovent l'economia circular.
Els polifenols són compostos amb alta demanda d'origen natural amb propietats antioxidants i antimicrobianes i s’obtenen, actualment, de matèries primeres verges de la cadena alimentària, reduint la seva disponibilitat, mentre que en la indústria agroalimentària se’n troben en molts subproductes (com la sansa, pells de fruita seca o aigua residual).
Com alternativa, es proposa un sistema sostenible i versàtil per l'extracció i recuperació de polifenols a partir de subproductes, al mateix temps que es recupera aigua per a ser reutilitzada en la instal·lació. Així, CIRPOL trasllada el concepte d'economia circular tant al propi sector (a través de la substitució d’agents químics o productes fitosanitaris) com intersectorialment (oferint matèries primeres secundàries a sectors com el cosmètic), definint nous models de negoci i millorant la sostenibilitat econòmica i mediambiental del sector.
Membres:
Finançat per: