19 Noviembre 2025
La inscripción es para los dos días (Café networking y almuerzo incluido).
La viticultura ecológica se ha consolidado como uno de los pilares de la producción agraria ecológica en Cataluña. Con más de 33.800 hectáreas certificadas, cerca de 2.000 productores y más de 400 bodegas, el sector muestra un crecimiento continuo y una clara orientación hacia prácticas respetuosas con el medio ambiente y la salud del suelo.
La producción ecológica promueve un equilibrio entre el viñedo y su entorno natural: fomenta la biodiversidad, mejora la actividad biológica del suelo y reduce la dependencia de productos químicos de síntesis ...
26 Noviembre 2025
Vine a aquesta sessió presencial al Parc Agrobiotech de Lleida per conèixer de primera mà les oportunitats de finançament del sector agroalimentari dins les convocatòries 2026-2027 d’Horizon Europe del Clúster 6 (alimentació, bioeconomia, recursos naturals, agricultura i medi ambient), Clúster 5 (Clima), Circular Bio-based (CBE) i les missions relacionades (Sols, Adaptació al canvi climàtic i Oceans). Podràs informar-te de les convocatòries, resoldre els teus dubtes i conèixer què estan fent els clústers catalans i les seves empreses en projectes europeus d’RDI.
Si ja estàs preparant una proposta per presentar a alguna d’aquestes convocatòries i vols augmentar les teves probabilitats d’èxit ...
27 Noviembre 2025
14.45 h Espectacle de benvinguda
15.00 h Registre d'assistents
15.15 h Benvinguda als Premis Ruralapps Òscar Ordeig i Molist. Hble. Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
15.30 h Entrega de premis per part del conseller i presentació breu individual dels finalistes i guanyadors
16.00 h Taula rodona amb els premiats: Futur de la indústria
16.45 h Ponència: Futur de la tecnologia aplicada a l’àmbit de l’agricultura,ramaderia i alimentacióXavier Domingo. Director de la Unitat d'Intel·ligència Artificial Aplicadad’Eurecat
17.15 h Cloenda de l’acteJoan Gòdia i Tresánchez. Director general d'Empreses Agroalimentàries,Qualitat i Gastronomia del ...
4 Diciembre 2025
Ull! Sessió en català i en anglès.
PUNT DE PARTIDA
Les empreses s’enfronten a un món més competitiu, complex i imprevisible que mai: desafiaments socials, canvis tecnològics, inestabilitat internacional, reptes demogràfics, crisi climàtica... Davant d’aquesta creixent complexitat, les empreses necessiten actuar de manera diferent.
Però les respostes no sempre són dins de la pròpia empresa, ni del propi sector. Les oportunitats neixen quan surts del teu entorn habitual i connectes amb altres àmbits, altres disciplines, altres "tribus".
Les idees més transformadores poden aparèixer on ningú les busca i les millors aliances poden sorgir de converses inesperades. Barrejar sempre ha estat ...
Cada any, el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARPA) recull les dades facilitades pels viticultors d'arreu de Catalunya amb la finalitat de conèixer les primeres taques i avisos del Míldiu i així preveure la seva incidència. L’objectiu d’aquest reconeixement és premiar els vinyaters que localitzin les primeres taques de míldiu de la vinya en les diferents zones vitícoles catalanes.
Des de l'any 2020, INNOVI s'encarrega del repartiment dels premis i de l'organització de l'esdeveniment d'entrega.
Aquest any, la DO Empordà, és la ubicació escollida per l'acte d'entrega dels premis míldiu 2025. L'acte tindrà lloc ...
Identificació de reptes reals i oportunitats de col·laboració en el camí cap a l’Agricultura 5.0
Coneixes de prop els reptes que afronta el sector agroalimentari? T'interessa compartir les teves experiències a cocrear solucions digitals amb altres actors del territori?
Et convidem a participar a la primera taula rodona del projecte europeu GATE5.0, coordinat pel Clúster Digital de Catalunya, una sessió online per identificar els reptes reals del sector agroalimentari a Catalunya i detectar noves oportunitats de col·laboració dins l’ecosistema europeu d’innovació.
Aquesta trobada és el punt de partida del projecte GATE5.0, que connectarà pimes agroalimentàries amb empreses ...
Auditori Jaume Casademont https://maps.app.goo.gl/EpyTYR45weWtsLQAA
Jornada col·laborativa entre els clústers alimentaris catalans per donar visibilitat a diferents tipus de creixement empresarial i suport a la innovació.
Programa:
10:00 ARecepció d'assistents i cafè de benvinguda
10:15 Benvinguda a càrrec de Joan Martí (Director d’Estratègia Empresarial d’ACCIÓ)
10:45 Exemples de creixement d'empreses dels clústers
11:30 Preguntes del públic
12:00 COFFE BREAK
12:30: Debat entre clúster alimentaris catalans: la innovació com a eina de competitivitat a la indústria agroalimentària
Moderació: Glòria Cugat (Subdirectora General de Transferència i Innovació Agroalimentària DARPA)Una empresa participant de cada clústerPendent d'obrir inscripcions
Fundació Miró Parc de Montjuïc, s/n 08038 Barcelona
Aquest esdeveniment serà una oportunitat per compartir coneixements, experiències i resultats dels projectes, així com per fomentar el debat i la col·laboració entre professionals del sector.
Reserveu-vos la cita:
Data: 12 de novembre
Ubicació: Barcelona
En breu més informació, programa detallat i el formulari d’inscripció.
Rafaelhoteles, Atocha, Madrid
IBERAQUA es el espacio de referencia en España en el que se exponen y debaten los temas de vanguardia para la optimización del agua en las industrias, sus retos y desafíos, sus oportunidades y soluciones a nivel legal y técnico.
Principales cifras de las ediciones anteriores conjuntas de Iberaqua:
+400 ASISTENTES
+40 EXPOSITORES
+50 PATROCINADORES
IBERAQUA es el punto de encuentro entre profesionales de la Administración Pública vinculada a los asuntos del agua y a la política industrial, profesionales de las empresas de referencia que ayudan a las industrias a optimizar el agua en sus instalaciones, responsables de plantas ...
Sala de Graus Josep Guasch i Torres de la Facultat d’Enologia URV
Acte de lliurament del XXIV Premi d’Enologia Jaume Ciurana.
En el decurs de l’acte, el Dr. Josep Usall i Rodié, Director General de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) pronunciarà la conferència “La innovació com a motor de canvi del sector vitivinícola català
L’acte tindrà lloc el dia 30 d’octubre de 2025, a les 12:00 h, a la Sala de Graus Josep Guasch i Torres de la Facultat d’Enologia.
La confirmació de l’assistència a l’adreça de correu electrònica: deganat.enologia@urv.cat
ONLINE
Jornada gratuita pels socis d'INNOVI i del Clúster Food Retail de Catalunya, si no ets soci de cap dels dos clústers, aquesta jornada té un cost de 30 € + IVA.
Centre Àgora - Vilafranca del Penedès
EXCLUSIU SOCIS
Des d’INNOVI seguim apostant fort per la innovació col·laborativa i la generació de projectes que donin resposta als principals reptes del sector vitivinícola. Des de l’oficina de projectes volem continuar creixent en nombre de socis implicats, en projectes presentats i en l’impacte de les iniciatives impulsades, afavorint un ecosistema innovador per al sector.
Per això us convidem a participar en una nova sessió de la Comissió de Projectes Oberta, un espai obert on podrem:
Presentar les noves convocatòries previstes per als propers mesos (entre elles els Grups Operatius)Compartir els projectes en curs .Recollir i prioritzar noves propostes ...Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
