AGENDA

Properes activitats


Hispack 2024

Recinte Gran Via Barcelona

7 maig 2024

Som col·laboradors de l'Hispack 2024!El punt de trobada més rellevant de l’ecosistema del packaging al sud
d’Europa

Durant 4 dies, milers de professionals i expositors del món de l’empaquetatge ens converteixen en el seu punt de trobada, un aparador privilegiat on es poden descobrir
les solucions i les tendències que marquen el rumb del sector.

Empreses i professionals de diverses indústries venen a presentar les seves novetats en una cita que genera oportunitats de negoci, fomenta noves col·laboracions i aposta pel coneixement i la innovació per impulsar el packaging com a palanca del creixement sostenible.

Fires de maig: Com afrontem la sequera: De les pràctiques agronòmiques al reg

Vinseum, plaça de Jaume 1, 08720 Vilafranca del Penedès, Barcelona

16 maig 2024

Tant el context actual de sequera com les previsions de canvi climàtic ens indiquen que l’optimització de la gestió hídrica de la vinya és i serà una prioritat màxima per als viticultors.

En aquesta jornada diversos experts en el camp de les pràctiques agronòmiques i del reg de suport explicaran diferents aspectes tècnics, legals i experiències associades a aquesta qüestió per obtenir una visió integral de com es poden afrontar els períodes de sequera en el sector.

PROGRAMA

08:30 ACREDITACIONS

08:45 BENVINGUDA I PRESENTACIÓ DE L’ACTE

PART 1: LES  PRÀCTIQUES AGRONÒMIQUES

09:00 MODELS D’ESCOLAMENT I ...

Curs de Màrqueting Digital

Escola d'Enoturisme de Catalunya - Vilafranca del Penedès

16 maig 2024

Us presentem el Curs de màrqueting que comença el proper 16 de maig:

L’activitat dels cellers està exposada al públic, tant pel que fa als productes que comercialitza com a les visites d’enoturisme. Assolir una comunicació efectiva en l’àmbit digital és clau per a poder posicionar les  

El plantejament del curs és focalitzar els continguts perquè aquests siguin pràctics, aplicats i del propi sector. S’expliquen les diferents eines digitals disponibles a nivell web, xarxes socials , e-commerce i la seva aplicació en l’àmbit d’un celler.

El temàri a tractar serà:

Estratègies de  comercialització InternacionalitzacióFonaments de màrqueting digital i  comunicacióRelació amb els ...

Presentació del vi dels 50 anys de L’Olivera

Sala de tast del VINSEUM

16 maig 2024

L'Olivera celebra cinquanta anys d'aventura col·lectiva i cooperativa. Per a l'ocasió han preparat un vi molt especial, amb una tirada de 1050 ampolles que no es trobaran al circuit comercial habitual. L’acte comptarà amb Claret i Ariadna Serrahima qui ens parlaran de la importància del disseny al món del vi tot compartint el procés de producció gairebé artesanal de l'etiqueta del Vi dels Cinquanta Anys. A continuació l'enòloga;Clara Griera farà una presentació mentre tenim l'oportunitat de degustar-lo.

Amb Claret i Ariadna Serrahima i Clara Griera.

Accés lliure amb reserva prèvia a entrades.vinseum.cat

L'aigua regenerada com a vector estratègic en l'activitat agrícola

Agròpolis, Camí de les Filipines 110, 08840 Viladecans, Barcelona.

17 maig 2024

Organitza la Universitat Politècnica de Catalunya,  CETAQUA i Aigües de Barcelona,

L’agricultura és una de les activitats econòmiques que més recursos utilitza, i així i tot ens cal ser capaços de produir més aliments. Cal doncs produir més, però fer-ho de forma més sostenible. El sistema agroalimentari ha de ser capaç de produir i fer arribar al consumidor els aliments amb el menor impacte possible, procurant no malmetre l’entorn i utilitzant recursos de fonts renovables. 

El 70% de l’aigua dolça que es consumeix a la terra es dedica a la producció d’aliments, així doncs la gestió d’aquesta esdevé un ...

Data límit d'admissió de sol·licituds: 26 de maig de 2024

PRODECA - DACC, organitza la participació agrupada d'empreses a la fira PROWINE SHANGHAI 2024, que se celebrarà a Xangai (Xina) del 12 al 14 de novembre.

Es tracta de l'onzena edició de la ProWine Shanghai (anteriorment Prowine China), fira exclusivament professional, que se celebra a Shanghai dins el marc de la FHC, Food & Hotel China, fira xinesa líder en alimentació i hostaleria.

Organitzada per Messe Düsseldorf China i China International Exhibitions (CIE), és una de les plataformes de contacte comercial més importants per al sector del vi a Àsia ...

Activitats anteriors


  • Curs de gestió de petits cellers

    Escola d'Enoturisme de Catalunya - Vilafranca del Penedès

    Aquest curs està dirigit a persones interessades en la capacitació en diversos aspectes clau de la gestió de petits cellers per aconseguir construir unes bones bases en les seves primeres fases i/o ajudar en el seu canvi estratègic en els següents eixos:

    1.Estratègia i gestió

    2.Comercialització

    3.Internacionalització

    4.Digitalització

    5.Comunicació i Sostenibilitat

    L’objectiu del curs és donar les eines necessàries per a que els petits cellers puguin desenvolupar un pla estratègic global d’acord amb els principals eixos d’activitat 

    Aquest curs té unes sessions compartides amb el curs de màrqueting digital de manera que els dos ...

  • Combatem la sequera: Eines de monitoratge de l'estat hídric de la vinya

    Escola Agrària Mercè Rossell - Espiells

    En el context d'actual sequera, a les zones de secà, els cultius agrícoles es troben exposats a dèficits hídrics substancials que superen amb escreix els nivells observats anteriorment, i suposen una amenaça important per a la sostenibilitat i la productivitat dels cultius a la regió. 

    La vinya, tot i ser una espècie ben adaptada a l'escassetat d'aigua, requereix un mínim d'aigua per assegurar el creixement vegetatiu i la fotosíntesi indispensable per la producció rendible i de qualitat. 

    En aquesta jornada diferents experts explicaran què podem fer per enfrontar la manca d'aigua i com podem conèixer l'estat del sol ...

  • Presentació candidatures Premis Ruralapps 2024

    ONLINE

    11a ed. | Premis Ruralapps 2024

    Ens complau informar-vos de la nova convocatòria dels Premis Ruralapps que el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya (DACC) acaba de publicar.

    Els premis Ruralapps tenen l’objectiu de distingir les empreses que han desenvolupat un programari funcional i/o solucions tecnològiques que contribueixen a la millora dels sectors agroalimentari, forestal i/o del medi rural o bé, que faciliten l'accés a la informació, en aquests àmbits a la ciutadania.

    Bases del concurs

    Nota de Premsa

    Publicació al DOGC

    Ja es poden començar a preparar les candidatures per presentar-les fins ...

  • Jornada de presentació del projecte Agrifood Fase 2

    ONLINE

    El proper 16 d'abril a les 12:30 tindrà lloc el webinar de presentació final dels resultats assolits en el marc del Projecte AEI AGRIFOOD-ENV-DSS en la seva Fase 2.El projecte AGRIFOOD-ENV-DSS ha treballat en la investigació i desenvolupament d'un nou sistema digital avançat, com a eina d'ajuda a la presa de decisions en la indústria agroalimentària amb l'objectiu d'optimitzar els processos de producció i reducció de la empremta ambiental en la indústria agroalimentària, especialment. El sistema AGRIFOOD-ENV-DSS realitza l'adquisició i gestió de dades de camp a través d'una aplicació web, un chatbot, i integrant la informació amb la ...

  • Presentació del projecte Localvino F3

    ONLINE

    El proper 15 d'abril a les 10:00h tindrà lloc la presentació dels resultats assolits en el marc del projecte LOCALVINO en el marc del projecte en la seva fase 3 "Implementació de l'IoT en camp i certificació Blockchain per part de les DOPs per garantir al consumidor la tracabilitat dels vins espanyols".

    Aquest projecte, que ha estat en desenvolupament des de novembre de 2021, en diferents fases, té com a objectiu principal la implementació de tecnologies de la Indústria 4.0, com l'Internet de les Coses (IoT) i la certificació Blockchain, per prevenir possibles frauades en la indústria vinícola ...

  • Assemblea General de Socis d'INNOVI 2024

    Centre de Visites de Torres

    Assemblea General ordinària de Socis d'INNOVI! 

    No oblidis inscriure't!

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies