OBSERVATORI INTEL·LIGENT

Fi de la temporada 2016-2017 dels Cursos de Poda

Clara Santamaria,

Al llarg de la temporada 2016-2017 s’han format més de 150 persones. En aquesta temporada la distribució per zones de les diferents DO’s de Catalunya s’han repartit entre tres: Empordà, Penedès i Priorat. Els rati d’alumnes experimentats s’ha incrementat fins a arribar al 90% dels assistents amb més de 3 anys d’experiència en poda. El 24% de les persones que han fet el curs s’apunten a través de la seva empresa, mentre que el 76% són viticultors autònoms o particulars que volen incrementar el seu currículum.
Unes 300 persones han estat formades pels professors de l'Escola Catalana de Poda des del seu inici.
L’Escola Catalana de Poda neix de la necessitat que es troben les empreses vitivinícoles associades al clúster de tenir el personal amb la formació necessària per a podar els ceps ja que no es posa la deguda atenció a aquesta activitat. La poda té un alt impacte en la vida dels ceps i en la seva productivitat. Creiem que és el moment de reflexionar sobre el que ha suposat la mecanització i els sistemes de producció intensiva en el camp i com ens n’hem d’adaptar. És a través de la formació que podrem adaptar-nos a les diferents situacions i allargar la vida dels ceps i fer-los més productius.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies