30 clústers amb més de 2.100 agents, 2.000 són empreses, amb 290.000 treballadors i facturació agregada de 65.500 milions d’euros, un total del 29% del PIB català.En el decurs de l’acte, s’ha il·lustrat com va néixer la política de clústers a Catalunya l’any 1992, una iniciativa pionera a nivell mundial i que s’ha consolidat al llarg dels darrers 25 anys gràcies al suport continuat per part dels successius governs de la Generalitat de Catalunya. De fet, aquesta política de clústers ha generat un ecosistema reconegut a nivell internacional i que ha permès, per exemple, que Barcelona sigui la seu de la TCI Network, la xarxa de clústers més important del món. Actualment la Generalitat impulsa aquesta política a través del programa Catalonia Clusters d’ACCIÓ, que té l’objectiu de millorar la competitivitat del teixit empresarial català a través de l’agrupació d’empreses i entitats d’un mateix sector per compartir recursos, generar sinergies i projectar-se internacionalment. En aquest moment en formen part 30 clústers, que agrupen més de 2.100 agents –dels quals 2.000 són empreses–, sumen 290.000 treballadors i facturen de manera agregada 65.500 milions d’euros. És a dir, la xifra de negoci que generen els clústers catalans equival al 29% del PIB de Catalunya. En aquest sentit, amb l’objectiu de reforçar i intensificar aquesta política de clústers, el Govern augmentarà aquest 2017 un 50% la línia d’ajuts que acompanya el programa Catalonia Clusters d’ACCIÓ, assolint l'1,5 milions d’euros. Aquest instrument permet als clústers dur a terme estudis de mercat, fer prospectiva tecnològica dels seus sectors, organitzar viatges a l’estranger per fer benchmarking internacional i tancar projectes de col·laboració entre clústers catalans o amb entitats internacionals, entre d’altres iniciatives. I és que el 71% de les empreses membres de clústers consideren que aquest tipus d’organitzacions genera impacte en la seva competitivitat, mentre que el 98% asseguren que les iniciatives clústers aporten valor al seu sector. L’acte també ha comptat amb la participació del president del Clúster Packaging, Artur Costa, i del clúster manager de FEMAC, Enric Pedrós, que han explicat com els clústers han contribuït a millorar la competitivitat de les empreses.
Ea sit quaeque consulatu, nam causae nonumes in, ne sea graeci quidam pericula. Id eius scriptorem sit, affert ridens ea eam, no est illum instructior. Cu veri gubergren appellantur vis. Te summo facilisi constituto qui, ad mundi nemore causae pro. Equidem euripidis at vis, mundi intellegat quaerendum ex sit, ea nusquam fierent mea.
Ea pro nisl adhuc consequat. Mei at posse graecis epicurei, novum causae erroribus usu no, ne ubique praesent scribentur quo. Ea vis quod labitur sapientem, qui te putant laoreet sententiae, alii velit vidisse eam ex. Eum ut idque soluta diceret.
Comments