OBSERVATORI INTEL·LIGENT

L’Acadèmia de Poda celebra una jornada de balanç i projecció per començar aquest 2025

Info Innovi,

El passat divendres, 10 de gener de 2025, a Santa Fe, l’Alt Penedès, va acollir una trobada interna de l’Acadèmia de Poda. L’esdeveniment, dissenyat per fer balanç del que portem de temporada, va combinar una sessió de debat estratègic amb una aplicació pràctica sobre el terreny.

La trobada es va iniciar amb una reunió per analitzar l’estat actual del cultiu de la vinya a diverses regions vitivinícoles. Aquesta sessió va incloure una revisió detallada dels desafiaments actuals en la producció i la gestió de les vinyes, així com la coordinació dels plans de formació previstos per l’Acadèmia de Poda. També es va obrir un espai de debat sobre l’Àgora de poda, un nou espai de col·laboració entre diferents experts en viticultura a nivell ibèric on hi participa l’acadèmia de Poda i poda  que està esdevenint un punt clau per la promoció del coneixement compartit dins del sector en l’àmbit internacional.

La segona part de la jornada va portar els assistents al camp, on van observar diferents actuacions de poda en situacions límit, com la sequera d’enguany.

Durant la jornada, es van contrastar els coneixements transmesos i adquirits dels fins a la data 7 cursos especialitzats organitzats per l’Acadèmia en aquesta temporada, amb 5 més programats abans d’acabar la poda d’hivern. Dels cursos ja realitzats en destaquen els Grau 2 de tècnics realitzats a l’Empordà i a Portugal així com els programats per les properes setmanes a Galicia, en un format mix online i presencial i una masterclass a la DOP Jumilla.

Mirant al futur, es va posar sobre la taula la programació de noves formacions, incloent-hi un curs específic dedicat a la poda de Guyot en la varietat Xarel·lo. Aquesta tècnica presenta importants avantatges per a la gestió d’aquesta varietat, ja que afavoreix un millor equilibri entre el rendiment i la qualitat del raïm, alhora que permet adaptar-se millor a les exigències del mercat i les condicions climàtiques canviants.

Amb iniciatives com aquesta, l’Acadèmia de Poda es consolida com un referent en la formació i la innovació del món vitivinícola. El seu model basat en la col·laboració, la investigació aplicada i la formació contínua contribueix a millorar la competitivitat i la sostenibilitat del sector. Amb aquesta trobada l’Acadèmia reflecteix la voluntat de seguir explorant noves oportunitats i reforçar els vincles entre els diferents agents que formen part de la cadena de valor vitivinícola.

Comments


To comment, please login or create an account

Ea sit quaeque consulatu, nam causae nonumes in, ne sea graeci quidam pericula. Id eius scriptorem sit, affert ridens ea eam, no est illum instructior. Cu veri gubergren appellantur vis. Te summo facilisi constituto qui, ad mundi nemore causae pro. Equidem euripidis at vis, mundi intellegat quaerendum ex sit, ea nusquam fierent mea.

Ea pro nisl adhuc consequat. Mei at posse graecis epicurei, novum causae erroribus usu no, ne ubique praesent scribentur quo. Ea vis quod labitur sapientem, qui te putant laoreet sententiae, alii velit vidisse eam ex. Eum ut idque soluta diceret.

Modify cookies