OBSERVATORI INTEL·LIGENT

Innovi organitza una jornada formativa sobre la importància del tapament en vins i caves

Clara Santamaria,

La sessió, que ha estat co-organitzada amb l’Institut Català del Suro, ha comptat amb la participació d’una seixantena de professionals del sector Una seixantena d’elaboradors i professionals del sector vitivinícola han participat en la Jornada formativa sobre la importància del tapament en vins i caves organitzada per Innovi i l’Institut Català del Suro. La sessió s’ha realitzat a l’Edifici de l’Enològica de Vilafranca del Penedès el passat 9 de novembre. La primera ponència de la Jornada ha estat a càrrec d’Albert Hereu, membre de la Junta Directiva d’Innovi i director de l’Institut Català del Suro, que ha destacat diferents aspectes beneficiosos del tapament amb taps de suro, com per exemple el control en l’estabilitat del producte durant el transport i distribució i el fet que els taps ajuden a la traçabilitat del vi i a determinar la seva autenticitat. També ha posat un especial èmfasi en què els taps de suro permeten als cellers que els utilitzen reduir el balanç de CO2 de les ampolles d’entre un 18 i un 40% i poden tenir diferents usos en el seu cicle de vida. Hereu ha destacat els resultats de diferents estudis publicats recentment que indiquen que el consumidor compraria abans, i estaria disposat a pagar més, per una ampolla tapada amb suro natural que per la mateixa ampolla tapada amb tap sintètic o rosca, donat que l’associa a un producte de major qualitat. A contiuació, Anna Oliveras, responsable de Química Analítica de l’Institut Català del Suro ha analitzat els diferents tipus de tapaments i les seves característiques atenent també als criteris de control de qualitat, d’emmagatzematge i transport. Pel que fa a l’aspecte pràctic, els assistents han recollit de la mà de Jordi Roselló, responsable de Qualitat de Grup Oller, un conjunt de bones pràctiques en el procés de l’embotellament i Magda Anton, directora de Qualitat de Recaredo ha exposat un cas pràctic de com influència el tapament en l’elaboració del cava. [vc_btn title="Presentacions" style="custom" custom_background="#db3188" custom_text="#ffffff" size="lg" i_icon_fontawesome="fa fa-arrow-right" link="url:/innovi/presentacions-jornades/||target:%20_blank" add_icon="true"] Per accedir a les presentacions has de ser soci d'INNOVI.

Comments


To comment, please login or create an account

Ea sit quaeque consulatu, nam causae nonumes in, ne sea graeci quidam pericula. Id eius scriptorem sit, affert ridens ea eam, no est illum instructior. Cu veri gubergren appellantur vis. Te summo facilisi constituto qui, ad mundi nemore causae pro. Equidem euripidis at vis, mundi intellegat quaerendum ex sit, ea nusquam fierent mea.

Ea pro nisl adhuc consequat. Mei at posse graecis epicurei, novum causae erroribus usu no, ne ubique praesent scribentur quo. Ea vis quod labitur sapientem, qui te putant laoreet sententiae, alii velit vidisse eam ex. Eum ut idque soluta diceret.

Modify cookies