OBSERVATORI INTEL·LIGENT

Es presenten 3 projectes amb participació d’INNOVI a la I Jornada de Transferència de Coneixement de projectes AEIs

David Budó Martí,

El passat dijous 28 de juliol es va celebrar la primera Jornada de Transferència de Coneixement de projectes AEIs organitzada per la Federació Nacional de Clústers en els que INNOVI va presentar els resultats dels projectes en comú amb el Clúster Digital, Blockchain 4W i Horeca 4.0, així com Localvino.

El webinar tenia com a objectiu potenciar la transferència de resultats de projectes finançats en el marc de la convocatòria AEI del Ministeri d’Indústria, Turismo y Comercio.

La jornada va comptar amb la participació de Jordi Llinares, subdirector general de digitalització de la Industria i Entorns Col·laboratius, i la presentació d’una selecció de 16 projectes que s’han desenvolupat en la convocatòria AEI2021b.

El ponent per part del Clúster INNOVI va ser Antoni Altés per explicar el projecte Localvino, i els ponents per part del Clúster Digital van ser Alexis Álvarez Rollán pel projecte Blockchain 4W i Òscar Puigdollers pel projecte Horeca 4.0.


 A continuació pots conèixer els projectes que hi van participar.


  

Coneix el projecte Blockchain 4W

El projecte Blockchain 4W pretén integrar la tecnologia Blockchain a la cadena de subministrament del sector vitivinícola per millorar la traçabilitat i certificació dels seus productes.

Així, doncs, el projecte parteix com una solució amb tecnologia capaç de millorar els fluxos d'informació i documentació entre els actors de la complexa cadena de subministrament del sector vitivinícola.

La tecnologia Blockchain ofereix una capa més gran de seguretat en la informació i immutabilitat de les dades. De la mateixa manera, permet treballar amb contractes intel·ligents que s'executen automàticament segons les regles que se les hagi predefinit. Aquesta combinació permet fer transaccions de manera 100% fiable i sense necessitat d'intermediaris, així com automatitzar processos.

Els avantatges que pretén oferir el projecte al sector vitivinícola són 3.

  • o La primera, la millora del procés de traçabilitat del vi a tota la seva cadena de valor i identificació de possibles errors.
  • La segona, optimitzar i augmentar la seguretat de transaccions entre els agents que hi participen.
  • I la darrera, millorar la percepció dels consumidors finals assegurant els processos i les condicions en què s'ha elaborat el producte.


Projecte Blockchain 4W


Coneix el projecte HORECA 4.0

Horeca 4.0 és la plataforma B2B que facilita el contacte entre l'oferta i la demanda de productes destinats al canal Horeca millorant la competitivitat global del sector.

Davant l'alta atomització a l'oferta i la demanda del canal Horeca, el baix nivell de digitalització, o les dificultats de trobar productes substitutius o seguir els processos de compra per canals molt manuals, el projecte Horeca 4.0 pretén millorar les relacions entre clients i proveïdors amb una plataforma Marketplace B2B on es podran fer compres de producte del sector Horeca tenint en compte tot el procés, des de la compra fins al lliurament del producte.

Així doncs, el projecte involucra productors, distribuïdors o logística. Es tracta d'un punt de trobada del sector al B2B, per la qual cosa augmenta la capacitat autònoma de gestió i la seva capacitat tecnològica.

Als primers resultats preliminars basats en productors de proximitat de Vi i Cervesa s'aprecia una alta acceptació per part de productors i clients fent així aquest Marketplace un model de negoci viable. A més, aporta grans oportunitats per a la digitalització del sector Horeca, a més d'aportar grans oportunitats en solucions de dades, per a la millora de la presa de decisions. Es planteja també la necessitat d'ampliar noves línies de productes per enriquir aquesta eina.


Coneix el projecte LOCALVINO

El projecte Localvino és un projecte multi-fase amb l'objectiu de desenvolupar una eina tecnològica al sector vitivinícola que integrarà tota la cadena de valor del sector a través de la digitalització i la traçabilitat del producte utilitzant tecnologies cloud computing, big data i intel·ligència artificial, IoT i blockchain.

Es tracta, doncs, d'un projecte englobat a l'estratègia europea que aposta per la innovació i la digitalització i que pretén: eliminar el frau alimentari, optimitzar els processos de verema i la seva logística i millorar la certificació i control del producte, dotant el sector un sistema de traçabilitat robust i fiable.

Això comporta la millora de la confiança del consumidor a través de la transparència i la informació i incrementar el valor dels productes del sector primari reforçant-ne la tipicitat i la singularitat, la millora de l'eficiència de processos en camp i celler i l'optimització dels mecanismes de certificació i control.

Estem davant d'una oportunitat única de dotar el sector vitivinícola d'una eina que el diferenciï de tots els altres productors de vi al món, potenciant la competitivitat i sostenibilitat d'un sector molt rellevant a la nostra economia.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies