El projecte AGRIFOOD-ENV-DSS,, finançat en el marc de les ajudes per a AEIs (Agrupacions Empresarials Innovadores) del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, inicia la Fase II. Una iniciativa que té com a objectiu principal la investigació i desenvolupament d'un nou sistema digital de presa de decisions per optimitzar els processos productius en la indústria agroalimentària, amb un enfocament específic en la indústria de begudes, incloent vi, cava i cervesa.
El sistema AGRIFOOD-ENV-DSS ha assolit importants fites en la seva primera fase. Ara, la Fase II se centrarà en l'expansió i millora de les funcionalitats del sistema, amb un enfocament especial en l'avaluació de l'empremta ecològica al llarg de tota la cadena de valor i la integració d'informació georeferenciada de teledetecció satel·lital.
El consorci, format per l'Associació Aragón Innovalimen, INNOVI, Grandes Vinos y Viñedos, La Zaragozana, Bodegues Sumarroca, Fama Systems i Soluciones Cuatroochenta; comptarà amb la col·laboració dels Grups de Recerca CREDENAT i GEOFOREST de la Universitat de Saragossa. Tots ells s'embarquen en la Fase II del projecte amb l'objectiu de reforçar estratègies de sostenibilitat i optimitzar processos clau al llarg de tota la cadena de valor.
En aquesta fase, s'implementarà un "chatbot" i s'integraran noves dades georeferenciades utilitzant tecnologies avançades SIG i de teledetecció satel·lital, que constitueixen informació rellevant per a la gestió operativa. Aquests avanços permetran avaluar l'empremta ecològica de tota la cadena de valor (àmbits 1, 2 i 3), involucrant tots els agents de les empreses participants, des d'agricultors fins a petites i mitjanes empreses de producció i transformació.
La Fase II també es centrarà en millorar la usabilitat del sistema, facilitant la introducció d'informació ambiental al camp a través de tecnologies innovadores. L'objectiu estratègic de les empreses participants és optimitzar els seus processos productius, millorar la presa de decisions i reduir la seva empremta ecològica especialment en el consum energètic i hídric. Aquest projecte és una resposta directa a la creixent demanda de productes més sostenibles per part de consumidors conscients del canvi climàtic.
El projecte AGRIFOOD-ENV-DSS contribuirà significativament a l'impuls d'un model de producció més sostenible i transparent a la indústria agroalimentària. La Fase II abordarà desafiaments clau com la monitorització de l'empremta ecològica de l'àmbit 3, reforçant la col·laboració amb proveïdors i facilitant la comunicació ambiental transparent.
Amb l'evolució cap a un model de gestió prescriptiva, el sistema AGRIFOOD-ENV-DSS es posiciona com una eina indispensable per a la indústria agroalimentària, oferint la capacitat d'analitzar i monitorar impactes ambientals, minimitzar riscos i optimitzar el consum de recursos.
A la pròxima fase s'avaluarà la possibilitat de certificar l'empremta ecològica de les empreses col·laboradores, reforçant la seva posició al mercat i el seu compromís amb la sostenibilitat.
Ea sit quaeque consulatu, nam causae nonumes in, ne sea graeci quidam pericula. Id eius scriptorem sit, affert ridens ea eam, no est illum instructior. Cu veri gubergren appellantur vis. Te summo facilisi constituto qui, ad mundi nemore causae pro. Equidem euripidis at vis, mundi intellegat quaerendum ex sit, ea nusquam fierent mea.
Ea pro nisl adhuc consequat. Mei at posse graecis epicurei, novum causae erroribus usu no, ne ubique praesent scribentur quo. Ea vis quod labitur sapientem, qui te putant laoreet sententiae, alii velit vidisse eam ex. Eum ut idque soluta diceret.
Comments