La Facultat d'Enologia de la Universitat Rovira i Virgili, l'Acadèmia de Poda d’INNOVI i l'empresa italiana Simonit&Sirch – Vine Master Pruners, referent en formació en poda a nivell internacional, s'han unit per iniciar a partir del 2 de novembre la primera edició del Curs Superior en Poda de Respecte: protecció i longevitat.
És un curs teòric-pràctic, en modalitat semipresencial, de 120 hores. La part teòrica serà online i s'impartiran aspectes del cicle biològic de la vinya: anatomia, fisiologia, patologies, entre d'altres continguts. La part pràctica consistirà en la poda de vinyes en diverses localitzacions per conèixer les diferències entre varietats i formes de conducció (vas, cordó, eix vertical, palmeta, Guyot simple i doble ...) pròpies de destacades Denominacions d'Origen, com Penedès, Ribera del Duero i Rioja, el que permetrà als participants aplicar el tipus de poda més adequats a les fases i tipologies de formació més característiques.
Aquestes pràctiques es realitzaran en caps de setmana, a les vinyes de prestigiosos cellers com Gramona, Juvé y Camps, Marques de Riscal, Pago de Carrovejas o El Coto.
El quadre docent del curs està compost per doctors de la Universitat Rovira i Virgili com Francesca Fort o Miriam Lampreave; investigadors de diferents instituts agraris espanyols: Antonio Olmos d'INVIA, Juan Emilio Palomares (IAS-CSIC), David Gramaje (ICVV), entre d'altres i per tècnics de la consultora Simonit&Sirch que lideraran la part pràctica de poda.
S'adreça a totes aquelles persones amb formació prèvia en poda, sigui teòrica o pràctica, que treballin en l'àmbit de la viticultura: gestors d'explotacions, responsables tècnics, enginyers agrícoles, consultors, professorat de cicles formatius o universitat i estudiants de mòduls formatius o grau. El preu de el curs és de 1.800 euros i per obtenir més informació o realitzar la inscripció, es pot consultar el web de la Fundació URV.
https://bit.ly/podarespeto2021
La Facultat d'Enologia de la URV imparteix els graus d'Enologia, Biotecnologia, Enginyeria en Ciències Agronòmiques i Enologia, el Màster Internacional en Innovació en Enoturisme, el Màster en begudes fermentades, i el Diploma de Postgrau Interuniversitari en Gestió d'Empreses Vitivinícoles, entre d'altres titulacions, compta amb un equip de 50 professionals que imparteixen docència i fan recerca en aquest àmbit.
L'Acadèmia de Poda d'INNOVI va ser creada l'any 2014 per diferents socis d’INNOVI, clúster català de la vinya i el vi, que aposten per la poda de respecte com a mètode per a la lluita contra malalties de la fusta, la millora en la qualitat i quantitat de producció i la longevitat del cep. Han organitzat més de 200 accions formatives de diferents nivells, en moltes de les denominacions d'origen espanyoles, adaptant el contingut a les seves característiques.
Fundat el 2003, Simonit&Sirch és l'únic grup internacional especialitzat i acreditat en el camp de la formació de personal involucrat en la poda manual de vinyes. Ha desenvolupat el mètode de poda ramificada Simonit&Sirch (que redueix l'impacte devastador que tenen els talls en el sistema limfàtic de la planta per l'assecat intern que provoquen), que pot adaptar-se a totes les formes de cultiu de la vinya. Amb un equip de tècnics a tot el món, Simonit&Sirch forma als podadors de 150 dels principals cellers internacionals i col·labora amb molts dels instituts i universitats de recerca enològica més reconeguts del món.
Ea sit quaeque consulatu, nam causae nonumes in, ne sea graeci quidam pericula. Id eius scriptorem sit, affert ridens ea eam, no est illum instructior. Cu veri gubergren appellantur vis. Te summo facilisi constituto qui, ad mundi nemore causae pro. Equidem euripidis at vis, mundi intellegat quaerendum ex sit, ea nusquam fierent mea.
Ea pro nisl adhuc consequat. Mei at posse graecis epicurei, novum causae erroribus usu no, ne ubique praesent scribentur quo. Ea vis quod labitur sapientem, qui te putant laoreet sententiae, alii velit vidisse eam ex. Eum ut idque soluta diceret.
Comments