Des d’INNOVI iniciem aquesta tardor 4 projectes innovadors per a la millora del sector vitivinícola català, tres dels quals són sobre l’economia circular a través de la convocatòria d’ajuts públics de l’Agència Catalana de Residus, i el quart és sobre digitalització de processos en el marc de les ajudes a les Agrupacions Empresarials Innovadores del Ministeri d’Economia.
Per una banda, l’Agència Catalana de Residus va obrir a principis d’any la convocatòria de subvencions per a projectes de foment de l’economia circular on INNOVI ha guanyat tres propostes:
En primer lloc, el clúster liderarà el projecte VI100. Estudi d’efluents i possibilitats de gestió per a fer un sector vitivinícola 100% Circular té com a objectiu principal la detectar en tots els processos de les empreses de la cadena de valor vitivinícola amb la finalitat d’identificar les oportunitats de reducció a 0 dels residus que encara es generin. Aquest projecte s’impulsa des del clúster com a representant de totes les empreses de la cadena de valor vitivinícola amb la participació d’Eurecat i Lavola com a consultores.
Un altre projecte aprovat també per l’ARC, és el CIRPOL: Nous models de negoci circulars basats en la substitució d’additius antioxidants de síntesi per polifenols obtinguts de forma sostenible a partir de subproductes agroalimentaris. L’objectiu general del projecte és demostrat la viabilitat de la substitució dels additius de síntesi utilitzats en la indústria agroalimentària per polifenols obtinguts a partir de residus agroalimentaris. Els membres que participen en aquest projecte són UNIÓ ORIGEN, CETAQUA i INNOVI.
I per últim, el VISENSEFILM. Ecodisseny i reducció del film plàstic retràctil emprat en la cadena vitivinícola el qual és un estudi d’ecodisseny que pretén identificar i testejar les alternatives de film retràctil emprat com a l’embalatge terciari de les ampolles de vi que siguin sostenibles i viables segon els criteris ambientals, tècnics, econòmics i comercials. Els membres del projecte són Unió Origen, Vilarnau i INNOVI, i la consultora que treballarà en l’estudi és Lavola.
Per altra banda, el projecte de digitalització Smart & Sparkling. Adaptació del procés d’embotellament del cava a la indústria 4.0 el qual s’emmarca dins del programa dels ajuts per a les Agrupacions Empresarials Innovadores del Ministeri d’Economia. L’objectiu d’aquest projecte és determinar de forma conceptual i física com han d’estar preparades totes les màquines de la cadena per als diferents niells de la Indústria 4.0 que puguin requerir les empreses productores i envasadores en funció de les seves necessitats estratègiques. Els membres d’aquest projecte són el Cluster del Packaging com a coordinador, DIFMAW, Tai Smart Factory, Vallformosa i INNOVI com a membres beneficiaris.
Des d’INNOVI agraïm la confiança dels nostres socis per a l’impuls de projectes, entre d’altres accions que realitzem, i seguirem treballant per al sector vitivinícola català i les empreses relacionades.
Ea sit quaeque consulatu, nam causae nonumes in, ne sea graeci quidam pericula. Id eius scriptorem sit, affert ridens ea eam, no est illum instructior. Cu veri gubergren appellantur vis. Te summo facilisi constituto qui, ad mundi nemore causae pro. Equidem euripidis at vis, mundi intellegat quaerendum ex sit, ea nusquam fierent mea.
Ea pro nisl adhuc consequat. Mei at posse graecis epicurei, novum causae erroribus usu no, ne ubique praesent scribentur quo. Ea vis quod labitur sapientem, qui te putant laoreet sententiae, alii velit vidisse eam ex. Eum ut idque soluta diceret.
Comments