Ajuts per a projectes de foment de l’economia circular de l'Agència Catalana de Residus 2023
L’objectiu d’aquest projecte és realitzar un estudi sectorial dels envasos agroalimentaris de productes gourmet que permeti conèixer millor les tendències sectorials i les barreres que dificulten la implementació d’envasos ecodissenyats per a aquesta tipologia de productes.
El factor estètic dels productes gourmet ha fet difícil la substitució dels seus sistemes d’envasat actuals per d’altres més sostenibles i circulars, ja que aquests es perceben com menys atractius per a les empreses i els seus consumidors. Per aquest motiu, aconseguir la substitució dels envasos actuals per d’altres ecodissenyats (p. ex. que utilitzen menys material, materials més nobles, prioritzen la monomaterialitat, són més reciclables, etc.) és un repte major pel qual caldrà fer molta pedagogia i sensibilització.
El projecte es materialitza principalment en dos tallers participatius i de codisseny, on es donaran a conèixer les tendències i barreres actuals del sector, s’exposaran els conceptes clau d’ecodisseny, i es recopilaran les principals barreres i oportunitats d’implementació de sistemes d’envasat ecodissenyats tenint en compte una visió de tota la cadena de valor (origen, ús i gestió final) del sector.
Membres
Amb el suport de:
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentaris