Aquest projecte ha estat finançat a través de la convocatòria d’Ajuts a les activitats de demostració en transferència tecnològica del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2022 (PDR 2014-2022), del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.
El projecte MicroVi té per objectiu aplicar la tecnologia de “microscòpia en un xip” (µ-inChip), desenvolupada i patentada pel centre CEMIC de la Universitat de Barcelona (UB), a la millora dels processos d’elaboració del vi.
Aquests nous microscopis, molt petits (1 cm3) i econòmics (<100€), automatitzaran els anàlisis microbiològics que actualment es realitzen en aquest sector de forma manual, tediosa i poc eficaç. Amb aquesta nova eina, les empreses elaboradores podran reduir una important font de pèrdues econòmiques (vora de 7 bilions d’€ mundials per problemes de fermentació), minimitzar el malbaratament de matèria primera i augmentar la qualitat del producte final. L’eina s’aplicarà i optimitzarà al llarg de dues veremes de la mà de l’INCAVI, que proposarà, obtindrà, prepararà i analitzarà mostres de referència amb els mètodes manuals actuals.
Durant el projecte, l’INNOVI disseminarà l’activitat demostrativa entre els elaboradors catalans i la seva industria auxiliar, identificant col·laboradors claus per a la transferència de la tecnologia en finalitzar el projecte.
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentaris