14 novembre 2025
Aquesta setmana, el 12 de novembre, INNOVI va estar present a la jornada de celebració dels 10 anys dels Grups Operatius catalans, organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARPA) de la Generalitat de Catalunya. L’acte va tenir lloc a la Fundació Joan Miró, un espai emblemàtic que va acollir una mirada de futur sobre el model d'innovació agroalimentària del país.
6 novembre 2025
Durant les darreres setmanes, l’equip d’INNOVI i diversos socis, ha recorregut diversos països d’Europa per assistir a les reunions de seguiment i inici de diferents projectes europeus en què participa o coordina activament. Aquestes trobades han servit per avançar en iniciatives clau vinculades a la sostenibilitat, la transició energètica i la digitalització del sector agroalimentari i vitivinícola.
29 octubre 2025
Ahir, 28 d’octubre de 2025, es va celebrar una nova sessió de la Comissió de Projectes Oberta d’INNOVI, un espai pensat per als socis i sòcies del clúster amb l’objectiu de compartir, inspirar i explorar noves línies de col·laboració
17 octubre 2025
La setmana passada, el 1881 Hotel Balneari Vichy Catalan va acollir una nova edició del Tech4Travel Summit, organitzat pel Tech Tourism Cluster amb el suport d’ACCIÓ. n aquest marc, INNOVI, representat pel seu Cluster Manager Eloi Montcada, hi va dirigir un taller dedicat a l’enoturisme, centrat en com la tecnologia i la innovació poden potenciar aquesta activitat clau per al desenvolupament econòmic i territorial.
15 octubre 2025
La conservació i la millora del sòl són reptes clau per al futur de la viticultura, especialment en un context marcat pel canvi climàtic i la necessitat de garantir la sostenibilitat de les explotacions
3 octubre 2025
INNOVI, forma part del Grup Motor del procés participatiu del Pla Territorial Sectorial Agrari del Penedès, sota el lema “Posem en valor l’espai agrari del Penedès!”.
Auditori Maria Rosa Juncosa - Vilafranca del Penedès
La inscripció és per als dos dies (Cafè networking i dinar inclòs).
La viticultura ecològica s’ha consolidat com un dels pilars de la producció agrària ecològica a Catalunya. Amb més de 33.800 hectàrees certificades, prop de 2.000 productors i més de 400 cellers, el sector mostra un creixement continu i una clara orientació cap a pràctiques respectuoses amb el medi ambient i la salut del sòl.
La producció ecològica promou un equilibri entre la vinya i el seu entorn natural: fomenta la biodiversitat, millora l’activitat biològica del sòl i redueix la dependència de productes químics de síntesi ...
Fira de Lleida
Vine a aquesta sessió presencial al Parc Agrobiotech de Lleida per conèixer de primera mà les oportunitats de finançament del sector agroalimentari dins les convocatòries 2026-2027 d’Horizon Europe del Clúster 6 (alimentació, bioeconomia, recursos naturals, agricultura i medi ambient), Clúster 5 (Clima), Circular Bio-based (CBE) i les missions relacionades (Sols, Adaptació al canvi climàtic i Oceans). Podràs informar-te de les convocatòries, resoldre els teus dubtes i conèixer què estan fent els clústers catalans i les seves empreses en projectes europeus d’RDI.
Si ja estàs preparant una proposta per presentar a alguna d’aquestes convocatòries i vols augmentar les teves probabilitats d’èxit ...
Agrobiotech Innovation Forum – Pavelló 5 del recinte firal de Lleida
14.45 h Espectacle de benvinguda
15.00 h Registre d'assistents
15.15 h Benvinguda als Premis Ruralapps Òscar Ordeig i Molist. Hble. Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
15.30 h Entrega de premis per part del conseller i presentació breu individual dels finalistes i guanyadors
16.00 h Taula rodona amb els premiats: Futur de la indústria
16.45 h Ponència: Futur de la tecnologia aplicada a l’àmbit de l’agricultura,ramaderia i alimentacióXavier Domingo. Director de la Unitat d'Intel·ligència Artificial Aplicadad’Eurecat
17.15 h Cloenda de l’acteJoan Gòdia i Tresánchez. Director general d'Empreses Agroalimentàries,Qualitat i Gastronomia del ...
Palau Firal i de Congressos de Tarragona
Ull! Sessió en català i en anglès.
PUNT DE PARTIDA
Les empreses s’enfronten a un món més competitiu, complex i imprevisible que mai: desafiaments socials, canvis tecnològics, inestabilitat internacional, reptes demogràfics, crisi climàtica... Davant d’aquesta creixent complexitat, les empreses necessiten actuar de manera diferent.
Però les respostes no sempre són dins de la pròpia empresa, ni del propi sector. Les oportunitats neixen quan surts del teu entorn habitual i connectes amb altres àmbits, altres disciplines, altres "tribus".
Les idees més transformadores poden aparèixer on ningú les busca i les millors aliances poden sorgir de converses inesperades. Barrejar sempre ha estat ...
Perelada
Aquest any, la DO Empordà, és la ubicació escollida per l'acte d'entrega dels premis míldiu 2025. L'acte tindrà lloc al celler Perelada. No deixeu escapar la visita comentada al nou celler de Perelada de la mà d’en Delfí Sanahuja, una oportunitat única per descobrir tots els detalls d’un projecte enològic excepcional.
Cada any, el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARPA) recull les dades facilitades pels viticultors d'arreu de Catalunya amb la finalitat de conèixer les primeres taques i avisos del Míldiu i així preveure la seva incidència. L’objectiu d’aquest reconeixement és premiar els ...