La singularitat d’un vi està influïda per diversos factors, entre els quals hi ha la varietat de raïm, el terreny, el microclima i/o l’entorn de la vinya. La varietat pot estar cultivada per altres productors però el conjunt: el microclima, el terreny i l’entorn formen unes condicions gairebé úniques per a cada parcel·la. La influència de l’entorn sobre les característiques del vi encara és poc coneguda. En molts vins, es reconeix alguna nota que associem amb notes florals, de bosc o plantes aromàtiques, però, fins ara, poques relacions s’han establert amb les aromes del vi. Tot i així, hi ha dos casos, com a mínim, en els quals s’han pogut demostrar aquestes influències: el cas de vinyes a prop dels eucaliptus que augmenta l’eucaliptol als vins i els fums d’incendis que poden augmentar el fenols com guaiacol i cresol en el raïm i el vi.
Per aquests motius, es considera interessant estudiar els components dels elements del paisatge al voltant de les vinyes, els seus components aromàtics i estudiar si es troben en els vins elaborats en aquest entorn.
Els objectius principals del projecte són:
Palau Robert, Barcelona
Ea sit quaeque consulatu, nam causae nonumes in, ne sea graeci quidam pericula. Id eius scriptorem sit, affert ridens ea eam, no est illum instructior. Cu veri gubergren appellantur vis. Te summo facilisi constituto qui, ad mundi nemore causae pro. Equidem euripidis at vis, mundi intellegat quaerendum ex sit, ea nusquam fierent mea.
Ea pro nisl adhuc consequat. Mei at posse graecis epicurei, novum causae erroribus usu no, ne ubique praesent scribentur quo. Ea vis quod labitur sapientem, qui te putant laoreet sententiae, alii velit vidisse eam ex. Eum ut idque soluta diceret.
Comments