OBSERVATORI INTEL·LIGENT

Foodstart.cat: Com la innovació oberta pot impulsar la competitivitat de la indústria alimentària catalana

Sala d'actes ACCIÓ (Barcelona)

Este evento ha expirado

La tecnologia i la situació actual, pressionada pels diversos actors exògens (clima, abastiment, preus…) està impactant de forma rellevant a la cadena de valor agroalimentaria. Aquesta situació genera canvis importants en els models de negoci tradicionals i facilita la irrupció de nous actors, més àgils i amb capacitat de canviar el “status quo” del sector.

En aquest escenari, la innovació oberta és una eina estratègica per atraure i desenvolupar innovació entre les principals companyies d'alimentació d'arreu del món, seguint un model similar al que ja han experimentat d'altres indústries, com la farmacèutica o la del software, en els darrers anys.

Durant aquesta sessió parlarem de quines les millors pràctiques en el sector alimentari, i avançarem el pla dels clústers d'alimentació de Catalunya per impulsar la innovació oberta com a font de competitivitat i creixement per al nostre teixit empresarial.

La sessió permetrà als assistents conèixer:

  • Com treballar amb noves empreses pot ajudar les organitzacions ja establertes a innovar d'una manera ràpida i eficaç.
  • Quines són les principals eines per col·laborar amb startups i quins són els possibles resultats d'aquesta col·laboració, amb el testimoni pels mateixos protagonistes i amb casos reals.
  • Des d'un angle corporatiu, quines són les claus per col·laborar amb èxit amb startups?
  • Com es pot mesurar l'èxit de la innovació oberta.
  • El pla d'activitat de Foodstart.cat i com els clústers impulsen la innovació oberta de les mans dels seus socis.

No t'ho perdis!

PROGRAMA

16.00 h

Benvinguda

Joan Martí Estévez, director Estratègia Empresarial, ACCIÓ

16.15 h

Taula rodona: Les corporacions i els reptes de la innovació oberta. Coneixerem 4 casos d'èxit, nacionals i internacionals, de com no és només possible, sinó també necessària, la innovació oberta en les empreses alimentàries del futur

17.05 h

Taula rodona amb la participació de 4 startups referents del moment actual que ens aproparan a les seves solucions i a com estan donant resposta als actuals reptes de sector alimentari, com també explicaran com està sent la seva col·laboració amb corporacions de la cadena de valor agroalimentaria

17.35 h

Intervenció dels clústers alimentaris: presentació del pla estratègic dels principals Clústers d'alimentació d'ACCIÓ

Clúster Foodservice

Clúster Gourmet

Clúster carni i de la proteïna alternativa - Innovacc

Clúster vitivinícola - Innovi

Clúster de Packaging

18.00 h

Resum executiu

Eatable Adventures, Patricia Fernández de Arroyabe, VP Corporate & Government Partnerships

18.10 h

Cloenda i networking


Este evento ha expirado

Día y hora


Añadir al calendario 2022-10-2716:00 2022-10-2718:00 Europe/Madrid Foodstart.cat: Com la innovació oberta pot impulsar la competitivitat de la indústria alimentària catalana Barcelona

Lugar

Sala d'actes ACCIÓ (Barcelona) , Passeig de Gràcia, 129

Comentarios


Para comentar, por favor inicia sesión o crea una cuenta

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies