OBSERVATORI INTEL·LIGENT

Foodstart.cat: Com la innovació oberta pot impulsar la competitivitat de la indústria alimentària catalana

Sala d'actes ACCIÓ (Barcelona)

Aquest esdeveniment ha vençut

La tecnologia i la situació actual, pressionada pels diversos actors exògens (clima, abastiment, preus…) està impactant de forma rellevant a la cadena de valor agroalimentaria. Aquesta situació genera canvis importants en els models de negoci tradicionals i facilita la irrupció de nous actors, més àgils i amb capacitat de canviar el “status quo” del sector.

En aquest escenari, la innovació oberta és una eina estratègica per atraure i desenvolupar innovació entre les principals companyies d'alimentació d'arreu del món, seguint un model similar al que ja han experimentat d'altres indústries, com la farmacèutica o la del software, en els darrers anys.

Durant aquesta sessió parlarem de quines les millors pràctiques en el sector alimentari, i avançarem el pla dels clústers d'alimentació de Catalunya per impulsar la innovació oberta com a font de competitivitat i creixement per al nostre teixit empresarial.

La sessió permetrà als assistents conèixer:

  • Com treballar amb noves empreses pot ajudar les organitzacions ja establertes a innovar d'una manera ràpida i eficaç.
  • Quines són les principals eines per col·laborar amb startups i quins són els possibles resultats d'aquesta col·laboració, amb el testimoni pels mateixos protagonistes i amb casos reals.
  • Des d'un angle corporatiu, quines són les claus per col·laborar amb èxit amb startups?
  • Com es pot mesurar l'èxit de la innovació oberta.
  • El pla d'activitat de Foodstart.cat i com els clústers impulsen la innovació oberta de les mans dels seus socis.

No t'ho perdis!

PROGRAMA

16.00 h

Benvinguda

Joan Martí Estévez, director Estratègia Empresarial, ACCIÓ

16.15 h

Taula rodona: Les corporacions i els reptes de la innovació oberta. Coneixerem 4 casos d'èxit, nacionals i internacionals, de com no és només possible, sinó també necessària, la innovació oberta en les empreses alimentàries del futur.

SIGMA, Ernesto Aguiar, Head of Tastech
EUROPASTRY, Ana Thielen R&D Marketing Manager
CEREAL DOCKS, Enrico Costanzo, Group Innovation Manager
AMADORI , Eda Fetahu, Open Innovation Expert
ALIANZA TEAM, Rafael Ricaurte, gerente de Innovación y Estrategia

17.05 h

Taula rodona amb la participació de 4 startups referents del moment actual que ens aproparan a les seves solucions i a com estan donant resposta als actuals reptes de sector alimentari, com també explicaran com està sent la seva col·laboració amb corporacions de la cadena de valor agroalimentaria.

GLOVO, Víctor Enciso, Environmental Manager
FELTWOOD, Luzía Botella, Desarrollo de negocio
PROPPOS, Josep López, Product Manager
FACTIC, Guillem Quintana, Sales department

17.35 h

Intervenció dels clústers alimentaris: presentació del pla estratègic dels principals Clústers d'alimentació d'ACCIÓ

Clúster Foodservice

Clúster Gourmet

Clúster carni i de la proteïna alternativa - Innovacc

Clúster vitivinícola - Innovi

Clúster de Packaging

18.00 h

Resum executiu

Eatable Adventures, Patricia Fernández de Arroyabe, VP Corporate & Government Partnerships

18.10 h

Cloenda i networking


Aquest esdeveniment ha vençut

Data i hora


Afegir al calendari 2022-10-2716:00 2022-10-2718:00 Europe/Madrid Foodstart.cat: Com la innovació oberta pot impulsar la competitivitat de la indústria alimentària catalana Barcelona

Lloc

Sala d'actes ACCIÓ (Barcelona) , Passeig de Gràcia, 129

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies