El resultat d'aquest projecte és la "Guia de Digitalització de Micro i Petits Cellers" elaborada amb l'objectiu d'assessorar els petits cellers de l'Alt Penedès perquè avancin en el camí de la digitalització de les dades i dels processos que tenen lloc a la vinya, als cellers i en la comunicació a clients i consumidors.
La digitalització com a objectiu comunitari
La digitalització és un dels processos clau en la millora productiva de l’empresa moderna, sigui de la mida que sigui. Aquest és un consens general i n’és una prova que la Unió Europea ha fet d’aquest camp un dels destins principals dels fons habilitats per millorar la competitivitat de les empreses.
Si la digitalització és un objectiu clar en el món empresarial des de fa temps, l’empresa petita, i especialment en el nostre sector, ha tingut més dificultats per gaudir dels seus beneficis.
La democratització informàtica
La simplificació de les aplicacions informàtiques, el gran avenç en la connectivitat per internet i el tractament massiu de dades per mitjà d’aparells quotidians com el mòbil, les tauletes o l’ordinador han permès democratitzar la digitalització i fa que aquesta no sigui ja només assequible a les empreses d’una certa dimensió, sinó que ja en poden gaudir els petits i microcellers.
Els aprenentatges del projecte
Els aprenentatges que recull la guia es centren en el resultat de vuit consultories entre cellers i assessores, en les quals s'han destacat:
- Els programes de gestió de dades i processos
- La sensòrica integrada al control i la gestió en vinya i celler
- La digitalització de la comunicació com a eina fonamental per arribar al client i al consumidor
Impulsat per:
Finançat per:
Coordinador: