OBSERVATORI INTEL·LIGENT

Projecte per a reduir el consum d'aigua a Catalunya

Info Innovi,

Amb l'objectiu de fer front a la crisi hídrica que afecta Catalunya des de fa dos anys, els clústers INNOVI, Catalan Water Partnership, i l'Associació Vitivinícola Catalana (AVC) han unit esforços per llançar el projecte innovador "ViWaTec". Aquesta iniciativa té com a missió impulsar tecnologies i estratègies novadores destinades a minimitzar el consum d'aigua dins del sector vitivinícola català.

Amb el creixent impacte del canvi climàtic, la sequera s'ha intensificat. “ViWaTec" neix com una resposta a aquesta emergència ambiental, proporcionant eines i solucions per millorar la gestió de l'aigua als cellers.

El projecte es basa en diversos pilars clau:

Diagnòstics Personalitzats: S'efectuaran 8 diagnòstics d'estat i 3 avaluacions tècniques i econòmiques en 11 cellers representatius de diferents territoris. Les empreses expertes del sector de l'aigua realitzaran visites individualitzades per proporcionar una anàlisi exhaustiva de l'ús de l'aigua en aquests cellers.

Guia de Bones Pràctiques: Els resultats d'aquests diagnòstics formaran la base per a la creació d'una Guia de Bones Pràctiques d'Estalvi d'Aigua al sector vitivinícola. Aquesta guia inclourà recomanacions, tecnologies innovadores, i casos d'èxit destinats a minimitzar el consum d'aigua.

Catàleg Online de Tecnologies: Per facilitar la implementació pràctica de les tecnologies recomanades, es desenvoluparà un catàleg online. Aquest catàleg proporcionarà als cellers accés a noves propostes tecnològiques i proveïdors per reduir la seva empremta hídrica.

Grups de Treball  Territorialitzats (GTTs): Amb l'objectiu de difondre els resultats i crear col·laboracions efectives, es formaran GTTs per a cada una de les 3 Denominacions d'Origen participants. Aquests grups seran l'eix central per debatre solucions sostenibles més enllà de l'àmbit de l'aigua.

"ViWaTec" representa una iniciativa integral que busca no només abordar la crisi de l'aigua sinó també promoure una transició verda al sector vitivinícola. A través de la col·laboració entre els clústers i la participació activa dels cellers, el projecte aspira a millorar la competitivitat del sector i la seva capacitat de respondre a les urgències ambientals.

Aquest projecte s'ha finançat amb el suport d'ACCIÓ.

Comentarios


Para comentar, por favor inicia sesión o crea una cuenta

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies