OBSERVATORI INTEL·LIGENT

La visió artificial s’implementa als cellers per tenir un millor procés d’envasat

Info Innovi,

Vallformosa i Juvé i Camps (membres d’INNOVI) són les dues bodegues on s’estan analitzant sistemes de visió artificial per a millorar la qualitat i seguretat dels caves produïts. 

L’empresa que està realitzant els desenvolupaments és AIS Vision (membre de Packaging Cluster). Actualment el projecte es troba ja en la seva fase del desenvolupament final, després de setmanes de realitzar els dissenys mecànics després d’haver visitat les plantes vitivinícoles.

El projecte VAVIT ha tingut una doble vessant relacionant-se amb la sostenibilitat, per la branca de Vallformosa, i amb la seguretat alimentària, per la de Juvé i Camps. En el context del projecte, AIS Vision Systems ha desenvolupat solucions de control de qualitat per ambdós cellers. D'una banda, garantint que el nou tap de tiratge de Vallformosa es col·loqui correctament al 100% de les ampolles i sense defectes d'injecció, tot assegurant que no produeixi incidències durant la segona fermentació, un pas crucial en l'elaboració del Cava. De l'altre, analitzant totes les ampolles de Juvé i Camps i confirmant l'absència de residus sòlids, una necessitat transversal al món del vi i el Cava. Ambdues actuacions es poden complementar amb una inspecció 360 mitjançant la tecnologia deep learning, analitzant així tots els elements que conformen una ampolla de vi. A través d'aquestes col·laboracions apassionants, s'està demostrant com la fusió de la tradició i la innovació pot conduir a resultats excepcionals. A AIS estàn encantats de ser part d'aquesta història de transformació i progressió, i esperen amb interès veure com aquestes iniciatives redefineixen el futur dels vins i caves.

Durant els propers dos mesos es realitzaran les fases restants del projecte, on s’espera que al desembre del 2023 el projecte estigui finalitzat

Cal destacar que aquest projecte ha comptat amb el cofinançament d’ACCIO (Agència per la Competitivitat de l’Empresa) dins del programa de projectes d’Iniciatives de Reforç per a la competitivitat, orientat als clústers integrants del programa Catalonia Clusters.

El projecte compta amb la coordinació dels clústers d’INNOVI (vitivinícola) i Packaging (envàs i embalatge). A través d’aquest projecte l’administració catalana l’ha confinançat amb 64.500 € per facilitar-ne el desenvolupament.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies