OBSERVATORI INTEL·LIGENT

Es consolida l’èxit del format de l’Hora de la INNOVació amb la vuitena edició sobre nutrició de sòls de vinya

Mònica Monera Martínez,

El passat 8 d’abril, va tenir lloc la segona Hora de la INNOVació de l’any 2021, la vuitena des dels seus inicis a principis del 2020. En aquesta ocasió, Francisco Lozano d’Afepasa i Guillem Roig d’AZ3OENO van participar en la jornada presentant les seves ponències.

Francisco Lozano, amb la presentació titulada Present i futur en la nutrició vegetal, va basar-se en el sofre sense transformar el qual fa que siguin les mateixes bactèries del sòl les que el transformin en sulfat, reaccioni amb la resta de macro i micro nutrients i sigui absorbit per les plantes. Aquest sofre té dues procedències: una mineral i una microbiològica.

En el cas d’en Guillem Roig, va enfocar la nutrició i la fertilització dels sòls des del punt de vista enològic amb la ponència titulada Una visió transversal del vi: nutrició de la vinya enfocada al perfil del vi. Amb l’objectiu de minimitzar les correccions i intervencions en el celler, AZ3OENO proposa al celler començar el seu disseny des del raïm.

La nutrició i fertilització de sòls és un dels punts més importants a l'hora de gestionar el camp. Aquestes accions influeixen no només en el vigor i la longevitat dels ceps, sinó també en la qualitat i la quantitat de verema. És per aquest motiu que INNOVI, amb la col·laboració de Vitivin.pro, va preparar una Hora de la INNOVació sobre aquest tema.

Les Hores de la INNOVació és una jornada tipus de 60 minuts aproximadament on un màxim de 3 ponents presenten els seus productes innovadors en relació a una temàtica principal que, en aquest cas, és la Nutrició i la Fertilització de sòls.

Aquest és un servei que oferim de manera gratuïta als socis d’INNOVI i de pagament als no socis.

Si ets soci d’INNOVI pots veure les presentacions i el vídeo de la jornada a l’ESPAI SOCIS.

El passat 8 d’abril, va tenir lloc la segona Hora de la INNOVació de l’any 2021, la vuitena des dels seus inicis a principis del 2020. En aquesta ocasió, Francisco Lozano d’Afepasa i Guillem Roig d’AZ3OENO van participar en la jornada presentant les seves ponències.

Francisco Lozano, amb la presentació titulada Present i futur en la nutrició vegetal, va basar-se en el sofre sense transformar el qual fa que siguin les mateixes bactèries del sòl les que el transformin en sulfat, reaccioni amb la resta de macro i micro nutrients i sigui absorbit per les plantes. Aquest sofre té dues procedències: una mineral i una microbiològica.

En el cas d’en Guillem Roig, va enfocar la nutrició i la fertilització dels sòls des del punt de vista enològic amb la ponència titulada Una visió transversal del vi: nutrició de la vinya enfocada al perfil del vi. Amb l’objectiu de minimitzar les correccions i intervencions en el celler, AZ3OENO proposa al celler començar el seu disseny des del raïm.

La nutrició i fertilització de sòls és un dels punts més importants a l'hora de gestionar el camp. Aquestes accions influeixen no només en el vigor i la longevitat dels ceps, sinó també en la qualitat i la quantitat de verema. És per aquest motiu que INNOVI, amb la col·laboració de Vitivin.pro, va preparar una Hora de la INNOVació sobre aquest tema.

Les Hores de la INNOVació és una jornada tipus de 60 minuts aproximadament on un màxim de 3 ponents presenten els seus productes innovadors en relació a una temàtica principal que, en aquest cas, és la Nutrició i la Fertilització de sòls.

Aquest és un servei que oferim de manera gratuïta als socis d’INNOVI i de pagament als no socis.

Si ets soci d’INNOVI pots veure les presentacions i el vídeo de la jornada a l’ESPAI SOCIS.

Comentarios


Para comentar, por favor inicia sesión o crea una cuenta

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies