Des d'INNOVI, el clúster vitivinícola català, seguim fent passos cap a la digitalització del sector, en aquest cas gràcies a la tecnologia Blockchain.
El clúster INNOVI va participar el passat 4 d’octubre a l'esdeveniment BxCat Alimentació, organitzat pel Centre Blockchain de Catalunya, on s'han ressaltat diferents punts claus on el Blockchain hi pot jugar un paper rellevant.
David Budó, project manager d'INNOVI i representant de l'entitat en el marc de l'esdeveniment, ha compartit el seu coneixement i experiències sobre els exemples rellevants de noves tecnologies aplicades al sector vitivinícola tot exposant diferents projectes on s'ha emprat aquesta tecnologia en la execució.
En aquest mateix congrés, Alba Balcells, directora general de l'INCAVI, ha parlat sobre la millora de l'eficiència de la digitalització del sector, ha mencionat el projecte que promouen amb l'objectiu unificar en una sola plataforma el conjunt dels agents que intervenen en la cadena de valor de la producció vitivinícola, des dels viticultors fins al consumidor final passant pels cellers, les entitats certificadores acreditades i les denominacions d’origen.
L’aplicació d’aquesta metodologia innovadora s’ha plantejat inicialment en un pilot amb els Vins de Finca Qualificada i en el marc dels projectes Localvino2 i 3, coordinats per INNOVI, amb la participació de diferents agents de la cadena de valor vitivinícola (INNOVI, DO’s, consultores tecnològiques i operadors).
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentarios