OBSERVATORI INTEL·LIGENT

Canvi climàtic i adaptació de la vinya: la Jornada PATT d'INNOVI a les Fires de Maig

Carles Gala,

Entre les activitats programades a les Fires de Maig de Vilafranca del Penedès, INNOVI organitza una jornada PATT dedicada a l'adaptació de la vinya al canvi climàtic, on s'exposaran tàctiques i estratègies per afrontar els reptes que suposa el context actual de sequera. La jornada tindrà lloc a l’Auditori de Vilafranca del Penedès el proper dijous 11 de maig a partir de les 9 del matí i les inscripcions ja estan obertes al públic a innovi.cat.

En el context climàtic actual, és essencial reflexionar sobre com treballar la vinya. Amb poca aigua disponible, com podem continuar produint raïm de qualitat i ser sostenibles econòmicament? Quines opcions tenim al Penedès per emmagatzemar i abastir d'aigua les vinyes? Aquestes i altres preguntes seran tractades durant aquesta jornada, amb una mirada cap al futur.

Aquestes jornades són gratuïtes i cal inscriure’s a través del web innovi.cat.

Aquest és un acte organitzat per INNOVI amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

EL PROGRAMA

En la jornada es parlarà sobre pràctiques agronòmiques en un context de sequera, una exposició a càrrec de Julián Palacios, viticultor de naixement i enginyer agrònom de formació, amb experiència en la poda i el maneig de la vinya. A continuació, Manel Badia, manager de Keyline Farm Design i amb més de 15 anys d'experiència en agricultura, topografia, disseny de finques i relacions interpersonals, fundador de Manel Badia i cofundador de Organic Agriculture Organization, parlarà  sobre sistemes de plantació Keyline.


 Després d’una pausa per esmorzar, Anna Arreciado, del Departament de Regulació de Serveis d'Abastament de l'Agència Catalana de l'Aigua exposarà els reptes i les fonts alternatives d’aigua per al reg al Penedès, i Lluís Giralt, tècnic de l'INCAVI, reprendrà la jornada amb Experiències de reg en vinya a la DO Terra Alta i DO Costers del Segre.

Per a tancar la jornada, serà el torn d’un taula rodona amb la participació de viticultors i experts que explicaran com afronten els viticultors el context actual. Aquesta taula rodona serà moderada per Robert Savé, investigador emèrit de l’IRTA en viticultura i canvi climàtic.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies