Finalitza el projecte Poliapig, coordinat per INNOVI amb participació de les empreses Cuarte, Unió Fruits, IA Sapiens Innovation i el Clúster Aragonès d’Alimentació. Aquest projecte va ser el millor valorat del Programa de Suport a les Agrupacions Empresarials Innovadores (AEIs) del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme d’entre més de 100 projectes presentats a la convocatòria 2022.
Amb el projecte Poliapig s’ha treballat la implementació de la intel·ligència artificial en una granja experimental on s’ha validat la generació de nous productes amb una clara funcionalitat, com és la utilització de l'orujo de raïm - brisa - com a aliment funcional que millora els rendiments que s’obtenen en producció porcina.
Al mateix temps millora l'eficiència i sostenibilitat mediambiental de les empreses que hi han participat, afavorint la reutilització i valorització de subproductes en el cas de la producció vitivinícola i disminuint la utilització d'antimicrobians com a antibiòtics i òxid de zinc en el cas de la producció porcina.
L'objectiu del projecte, per tant, ha estat el disseny i desenvolupament d'un sistema de processament de dades basat en la Intel·ligència artificial que permet comparar les dades de producció normal amb els d'una alimentació rica en polifenols procedents de subproductes vitivinícoles.
Aquestes conclusions es presentaran el dimecres 21 de desembre a les 12h a l’Hora de la Innovació que organitza el Clúster INNOVI on es tractarà la “Circularitat en el sector vitivinícola: diagnosi i exemples pràctics”.
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentaris