VITEC (Falset)
Jornada organitzada per VITEC
Aquesta jornada pretén posar en valorla importància del control microbiològicdurant l’elaboració dels vins, mitjançantdues qüestions fonamentals. D’una bandaexplicant les aplicacions de totes lesanalítiques microbiològiques, i quinesserveixen en cada etapa del procésd’elaboració del vi. Per això, es parlaràdels diferents microorganismes del vi i deles diferències entre les tècniques. Tot aixòservirà per entendre la importància delcontrol microbiològic per la prevenció i lapresa de decisions.D’altra banda, es parlarà en un delsreptes microbiològics per excel·lència: lapresència del llevat Brettanomyces enel vi. S’explicaran els seus efectes sobrela qualitat del vi, les metodologies perla seva detecció i les estratègies mésefectives per al seu control, així com l’estatde desenvolupament de tecnologies noves.Una jornada imprescindible per aprofundiren la utilitat del control microbiològic,essencial per la prevenció i per tant perobtenir vins de màxima qualitat.
10:00 Presentació de la jornada
10:05 Anàlisis microbiològiques dels microorganismes vínics a càrrec de Mercè Sunyer, Responsable tècnica del laboratori de microbiologia de VITEC
10:45 Torn Obert de Preguntes
11:00 Estratègies de lluita integral contra l'efecte negatiu de Brettanomyces en l'elaboració de vins, a càrrec de Imma Andorrà, Responsable del laboratori de Microbiologia de VITEC
11:40 Anàlisi organolèptic de vins amb presència de microorganismes
12:00 Torns obert de preguntes
12:30 Cloenda de la jornada
VITEC (Falset)
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentaris