Cada any, el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) recull les dades facilitades pels viticultors d'arreu de Catalunya amb la finalitat de conèixer les primeres taques i avisos del Míldiu i així preveure la seva incidència. L’objectiu d’aquest reconeixement és premiar els vinyaters que localitzin les primeres taques de míldiu de la vinya en les diferents zones vitícoles catalanes.
Des de l'any 2020, INNOVI s'encarrega del repartiment dels premis i de l'organització de l'esdeveniment d'entrega.
Aquest any, la DO Pla de Bages, son els amfitrions dels premis míldiu 2023.
Programa provisional
Presenta i condueix l'acte Eloi Montcada / Eva Farré
17:00 Benvinguda president del Celler Cooperatiu d'Artés Sr. Marcel·lí Comas
17:05 Benvinguda del president Consell Regulador DO Pla de Bages, Sr. Carles Playà i Maset
17:10 Taula rodona: El sector vitivinícola de la DO Pla de Bages: trajectòria i oportunitats de futur. Miquel Palau, vocal tècnic DO Pla de Bages i director tècnic del celler Abadal , Laia Puig, directora adjunta d'Oller del Mas, Anna Berenguer, gerent del Celler Cooperatiu d'Artés
Modera: INNOVI
18:00 Lliurament premis a càrrec de Elisenda Guillaumes, Directora general d’Agricultura i Ramaderia del DACC
18:20 Clausura acte a càrrec de Elisenda Guillaumes
18:30 Visita guiada i copa vi
Celler cooperatiu d'Artés
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentaris