Curs Rethinking Packaging: Economia Circular i Sostenibilitat
Durada: 20 hores
Dates: 11, 16, 25, de maig i 1 de juny en línia: 16 a 18h // 18, 24 i 30 de maig presencials: 10h a 14h
Format: Híbrid (Classes presencials i classes online)
Professor: Montse Castillo, Aída Enrech, Júlia Gassol, Elisabet Amat
Preu: Socis Clúster Packaging: 620€ - No socis: 1.240€
INFORMACIÓ GENERAL
Aquesta formació permetrà definir el posicionament de cada empresa per aconseguir la circularitat de lʻenvàs, lʻestratègia i el pla dʻacció amb indicadors de seguiment rellevants que permetin una comunicació eficaç. Durant aquest curs es parlarà de:
METODOLOGIA
Curs estructurat en 4 càpsules que permeten la modulació de la formació, que duraran entre 4 i 8 hores cadascuna. El format del curs serà híbrid.
Es realitzaran parts teòriques, parts pràctiques i vindran experts a parlar de bones pràctiques i casos reals on s'hagi aplicat la circularitat a l'envàs. Aquest curs també anirà relacionat amb les sortides que hi puguin haver durant l'any amb el grup de sostenibilitat de l'entitat.
A QUI VA DIRIGIT?
Va dirigit a diferents perfils de la cadena de valor del packaging, des dels fabricants de l'envàs fins als envasadors i perfils diversos que entren en joc dins del sector del packaging. Servirà per trobar resposta als reptes de packaging i sostenibilitat.
PROGRAMA
Tallers en línia i presencials de 2 a 4 hores de durada organitzat i personalitzat per als alumnes inscrits, amb un total de 20 hores de formació de setembre a octubre.
El programa està dividit en quatre mòduls diferents. Hi ha la possibilitat de personalitzar el programa (preu a consultar), tenint l'opció de cursar-ne un, diversos o tots els mòduls següents:
MÒDUL 1: Packaigng Circular i regulacions (On-line)
MÒDUL 2: EINES DE DIAGNÒSTIC DE LA CIRCULARITA DEL PACKAGING (presencial)
MÒDUL 3: ESTRATÈGIES DE PACKAGING CIRCULAR (presencial)
MÒDUL 4: Comunicació de Packaging circular (on-line)
PROFESSORAT
Montse Castillo. Llicenciada en Química per URL i Enginyera Química per IQS, va iniciar la seva carrera professional el 1995 com a investigadora en Química Ambiental a CID-CSIC, on va culminar la seva tesi per aconseguir el grau de Doctor en Químiques per UB el 2000 El 1999 es va incorporar al sector industrial alimentari liderant l'àrea d'embalatge i sostenibilitat i el 2012 va fundar RepaQ, amb l'objectiu d'oferir al mercat serveis de consultoria en materials i processos d'envasament i actuar com a pont entre els desenvolupaments tecnològics i la implantació industrial de nous envasos.
Julia Gassol Bou. Enginyera industrial per l'ETSEIB (UPC) i MSc en Sostenibilitat Ambiental, Econòmica i Social. Treballa com a cap de projectes a l'àrea de mètriques circulars a inèdit, executant projectes que acompanyen les empreses i institucions en la transició cap a l'economia circular, a nivell d'organització, producte i embalatge. Els projectes principals que desenvolupa es basen en la quantificació ambiental amb visió de cicle de vida i el disseny de plans d'acció climàtica, acompanyat de formacions per empreses i entitats per empoderar-les en la seva transició cap a una activitat més sostenible.
Elisabet Amat.Enginyera de Telecomunicacions (UPC) i Màster en Estudis Ambientals especialitat Ecologia Industrial (UAB).
Actualment consultora freelance i col·laboradora docent a diverses universitats i centres de formació professional. Experiència de més de 15 anys treballant com a consultora i investigadora, especialitzada en l'Anàlisi del Cicle de Vida i l'Economia Circular amb projectes nacionals i internacionals, tant per a clients privats com públics. Destaca el període del 2016 al 2021, treballant al Centre Tecnològic Tecnalia. Verificadora d'EPDs acreditada per The International EPD System i EPD Norge.
Oficina del Packaging Cluster y Online
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentaris