El títol de jornada defineix l’estat en què es troba el sector el qual ha de fer front, no només al sobrevingut COVID sinó, a una situació estructural que arrossega de fa forces anys.
L’augment de la competència, el posicionament mundial dels nostres vins i escumosos i d’altres factors interns i externs al sector, han complicat la situació d’alguns agents de la cadena de valor.
INNOVI, el clúster català de la vinya i el vi, té com a missió promoure la competitivitat de les empreses de la cadena de valor a partir de la innovació.
Així, en aquesta jornada volem aportar coneixement sobre dos aspectes que pensem poden ajudar als diferents agents a millorar la seva competitivitat: l’ús de Most Concentrat com a substitut del sucre i potenciar l’elaboració pròpia de vi per part dels viticultors.
El webinar, en format taula rodona ens explicarà diferents experiències en tots dos temes, així com projectes de futur que es volen implementar a Catalunya.
16:00 – 16:15 Obertura de la jornada
Joan Manel Montfort, Ajuntament de Vilafranca
16:05 – 17:15 Taula Rodona – Modera: Eloi Montcada, INNOVI
Jordi Cuyàs, Expert en desenvolupament local
Maite Esteve, Vins el Cep & Vinya, Celler, Masia
Jordi Giné, Conca Activa (Promotor del viver de celleristes de la Conca)
Eva Plazas, Vilarnau
Xoan Elorduy, INCAVI
Joan Manel Montfort, Ajuntament de Vilafranca
17:15 – 17:25 Ronda de preguntes
17:25 – 17:30 Cloenda de la jornada
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentaris