OBSERVATORI INTEL·LIGENT

Viticultura en condicions extremes: sòl i clima

Sala Josep Ll. Palacios · Casa de la Vila Plaça de la Vila, 1, Sant Pere de Ribes

Els Vins del Massís del Garraf destaquen per la seva singularitat i qualitat, originats en una zona amb un microclima, sòl, i condicions ambientals úniques que influencien de manera significativa el cultiu, producció, elaboració i envelliment dels seus vins. Aquesta regió vitivinícola es caracteritza per les seves condicions climàtiques particulars, i precipitacions que varien segons la proximitat al massís, creant un entorn ideal per al desenvolupament de vinyes en vessants abancalats i petits fons, on s'obtenen sòls rics en carbonats. Els vins reflecteixen aquesta riquesa i diversitat del territori, oferint una gamma de sabors i aromes que captiven els amants del vi, promovent així el reconeixement i la protecció de la seva denominació d'origen.

Als nostres vins, cada raïm és una història, cada ampolla és un viatge. Amb la meticulositat de l'artesania ancestral, els nostres vins són curats des de la vinya fins a la copa. La diversitat del sòl del Massís del Garraf ens permet oferir una gamma de vins amb caràcter propi, des de blancs frescos i aromàtics fins a negres profunds i complexos. El nostre compromís amb la sostenibilitat i el respecte per la natura ens guia en cada pas, assegurant que la qualitat del nostre llegat perduri per generacions. Et convidem a descobrir els Vins del Massís del Garraf, on cada glop és un homenatge a la terra que els veu néixer.

Programa

09:00 h  Recepció als assistents

09:15 h Obertura

  • Enric Bartra, investigador en viticultura i enologia a Incavi, elaborador del celler Vega de Ribes i representant  de Vins del Massís del  Garraf.

  • Ana Herrera, regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes

  • Yolanda Vallés, coordinadora de l'Agència de Desenvolupament del Garraf

09:30 h Introducció a la jornada i visió global del clima a Catalunya.

  • Dra. Leonor Deis,  Universitat Rovira i Virgili

  • Presentació: Xavi París  |  Innovi

09:50 h  El conreu de la vinya en climes en condicions extremes

  • Dr. José M- Escalona | director del Instituto de Investigaciones Agroambientales y de Economia del Agua · INAGEA-UIB

  • Presentació: Jonatan Alemán  |  Agència de Desenvolupament del Garraf

10:10 h  Limitants agronòmics relacionats amb sòl i clima

  • Marc Vicens | Unitat de sòls de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

  • Presentació:  Yolanda Daudén  |  Ajuntament de Sant Pere de Ribes

10:40 h  Pausa Cafè

11:00 h Experiències en condicions similars:

El cas de Vinyes Domènech · Capçanes  |  El cas del Montsant

  • Andreu Fernández  | Enòleg de Vinyes Domènech

  • Pau Sabater  | DO Montsant

  • Presentació:  Marcelo Desvalls  |  Finca Viladellops

11:30 h Taula Rodona

Solucions compartides: experiències i visions en viticultura extrema

  • Enric Bartra  | Celler Vega de Ribes

  • Pau Sabater  | DO Montsant

  • Joan Ignasi Domènech  | Vinyes Domènech

  • Dr. José M- Escalona |  INAGEA-UIB

  • Dra. Leonor Deis,  Universitat Rovira i Virgili

  • Marcelo Desvalls  |  Finca Viladellops 

  • Presentació:  Fina Fuster  |  Agència de Desenvolupament del Garraf

12:30 h Cloenda

  • Joan Gené  | director general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi

  • Abigail Garrido | alcaldessa de Sant Pere de Ribes

  • Marta Verdejo  | presidenta de l'Agència de Desenvolupament del Garraf


Día y hora


Añadir al calendario 2024-11-2609:15 2024-11-2613:00 Europe/Madrid Viticultura en condicions extremes: sòl i clima Sala Josep Ll. Palacios · Casa de la Vila Plaça de la Vila, 1, Sant Pere de Ribes

Lugar

Sala Josep Ll. Palacios · Casa de la Vila Plaça de la Vila, 1, Sant Pere de Ribes

Comentarios


Para comentar, por favor inicia sesión o crea una cuenta

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies