Després d’una afectació tan gran de míldiu com ha estat la campanya 2020 creiem que es necessari donar un impuls a noves estratègies que ens serveixin per a prevenir campanyes amb pèrdues de fins al 75% de collita en alguns casos.
Una de les opcions que el sector està investigant des de fa anys es l’ús de varietats resistents per hibridació a plagues i al canvi climàtic. Per tal de poder dissenyar una estratègia comuna dins del sector pel que fa a l’ús d’aquest material vegetal reunirem en un únic espai tant a experts europeus que ja fa anys que les estan fent servir, com empreses i entitats que estan estudiant el seu ús a Catalunya
Per últim veurem quins són els reptes administratius que tenen aquestes varietats i com s’estan enfocant de la mà d’en Xoán Elorduy d’INCAVI.
12.00h Presentació de la Jornada
Salvador Puig, Director General d’INCAVI
12.10h Les varietats resistents com a solució sostenible a l’ús de fitosanitaris. L’experiència francesa
Hernán Ojeda, INRAE, Unité Expérimentale de Peche Rouge
12.30h Avaluació de varietats resistents a míldiu i oïdi en 4 zones vitivinícoles de la Península
Mireia Bordas, Agromillora
12:50h Ús de les VRIACCs al Penedès: reptes i resultats
Josep Maria Albet, Albet i Noya
13:10h Experiència penedesenca: estudi de varietats resistents a míldiu i oïdi en les condicions del 2020
Lluís Giralt, INCAVI
13.30h Itinerari legal i properes passes en l’ús de les varietats resistents a Catalunya
Xoán Elorduy, INCAVI
13.50h Torn obert de preguntes
14.00h Conclusions i Cloenda de la Jornada
Online
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentaris