La singularitat d’un vi està influïda per diversos factors, entre els quals hi ha la varietat de raïm, el terreny, el microclima i/o l’entorn de la vinya. La varietat pot estar cultivada per altres productors però el conjunt: el microclima, el terreny i l’entorn formen unes condicions gairebé úniques per a cada parcel·la. La influència de l’entorn sobre les característiques del vi encara és poc coneguda. En molts vins, es reconeix alguna nota que associem amb notes florals, de bosc o plantes aromàtiques, però, fins ara, poques relacions s’han establert amb les aromes del vi. Tot i així, hi ha dos casos, com a mínim, en els quals s’han pogut demostrar aquestes influències: el cas de vinyes a prop dels eucaliptus que augmenta l’eucaliptol als vins i els fums d’incendis que poden augmentar el fenols com guaiacol i cresol en el raïm i el vi.
Per aquests motius, es considera interessant estudiar els components dels elements del paisatge al voltant de les vinyes, els seus components aromàtics i estudiar si es troben en els vins elaborats en aquest entorn.
Els objectius principals del projecte són:
Palau Robert, Barcelona
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentarios