Es prohibirà la crema de residus agrícoles al camp i caldrà reutilitzar-los, en un procés d’economia circular, per fer energia.De la trobada se’n va concloure que en un període relativament curt de temps es prohibirà la crema de residus agrícoles al camp (que emeten més del 90% del CO2 que produeix tot el procés de la vitivinicultura) i caldrà reutilitzar-los, en un procés d’economia circular, per fer energia. Així ho indica ja la darrera comunicació de l’Estat espanyol a la Comissió Europea, on es parla per primera vegada de la utilització dels residus de la vinya i de l’olivera. Això voldrà dir fer un salt important en el projecte d’aprofitament de la poda, per passar a un tractament i utilització a l’engròs, amb l’objectiu a mig termini de ser un element més, junt amb les energies sostenibles de proximitat o a l’engròs (plaques i camps solars, molins,…) que alhora doni continuïtat al sistema quan hi hagi poc sol o poc vent i s’hagin tancat ja les nuclears, tal i com està previst. De la trobada en va sortir el compromís de continuar amb l’anàlisi del tema durant el mes de maig a la planta que té ATHISA a Socuéllamos.
La crema de residus agrícoles al camp emeten més del 90% del CO2 que produeix tot el procés de la vitivinicultura.
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentaris