OBSERVATORI INTEL·LIGENT

La trobada anual de clústers de Catalunya reuneix 150 professionals per impulsar els projectes en indústria 4.0

Clara Santamaria,

  • Organitzada per ACCIÓ, la sessió ha estat inaugurada per la directora general d’Indústria, Núria Betriu.
  • Durant la jornada s’han presentat diversos projectes d’aplicació de les tecnologies digitals en sectors com el packaging, la maquinària agrícola o el sector ferroviari.
  • A la 9a edició de la trobada també hi ha participat l’economista Christian Ketels, professor de Harvard Business School i expert en l’àmbit de clústers.
La 9a Trobada Interclúster, que se celebra anualment, ha reunit aquest divendres 150 professionals dels clústers de Catalunya amb l’objectiu d’impulsar projectes en l’àmbit de la indústria 4.0. Organitzada per ACCIÓ, la sessió ha comptat amb la intervenció de la directora general d’Indústria, Núria Betriu. Betriu ha destacat que “la indústria 4.0 implicarà la fusió entre el món digital i el món industrial, i és un dels reptes més importants que tenim com a país en els pròxims anys”. En aquest sentit, ha dit, “estem convençuts que els clústers s’hi han d’implicar des del primer moment, per treballar de manera conjunta en una tendència mundial que és imparable”.
Catalunya té tots els actius per posicionar-se com a líder de la revolució digital al sud d’Europa
La directora general d’Indústria ha explicat que el suport a la indústria 4.0 és una de les iniciatives que s’executaran sota el paraigües del Pacte Nacional per a la Indústria, l’acord polític i econòmic per enfortir el sector industrial a Catalunya, que aquesta setmana ha vist aprovada la creació dels seus grups de treball.  “Catalunya té tots els actius per posicionar-se com a líder de la revolució digital al sud d’Europa”, ha dit Betriu. Durant la sessió, diferents clústers (dels sectors del packaging, digital, maquinària agrícola i ferroviari) han compartit la seva visió en relació als reptes i oportunitats que ofereix la indústria 4.0, i han presentat projectes concrets d’aplicació de les tecnologies digitals als processos productius. A la 9a edició de la Trobada Interclúster també hi ha participat l’economista Christian Ketels, professor de Harvard Business School i expert en l’àmbit de clústers. Ketels ha destacat que “Catalunya ha estat des de fa dues dècades un país pioner en desenvolupar clústers i conceptes que a posteriori s’han implementat a nivell internacional com per exemple el treball interclúster”.
La política de clústers es focalitza en promoure la competitivitat en base a les fortaleses d'un territori.
Ha remarcat que la política de clústers, més que crear nous clústers, es focalitza en promoure la competitivitat en base a les fortaleses d’un territori. En aquest sentit, ha animat a Catalunya a “integrar més i millor els clústers amb les altres polítiques de suport a la competitivitat”. [vc_btn title="Presentacions" style="custom" custom_background="#db3188" custom_text="#ffffff" size="lg" i_icon_fontawesome="fa fa-arrow-right" link="url:/innovi/presentacions-jornades/" add_icon="true"] Per accedir a les presentacions has de ser soci d'INNOVI.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies