OBSERVATORI INTEL·LIGENT

Recerca i desenvolupament d'un sistema digital de suport a la presa de decisions a la indústria agroalimentària: optimització de processos productius i reducció de la petjada mediambiental

Info Innovi,

Davant la situació ambiental actual, des d'INNOVI i les empreses del sector agroalimentari, es creu en la necessitat d'incorporar un compromís continu amb el medi ambient. Per això, i tenint en compte que el sector agroalimentari del país té un gran valor estratègic en l'economia nacional i una gran importància per a la cohesió social i territorial, és imprescindible apostar per la innovació i la digitalització de tota la cadena de producció per convertir-lo en un sector sostenible, competitiu i resilient.

El projecte on participa INNOVI i les empreses de la indústria agroalimentària, Grandes Vinos, Grupo La Zaragozana, Bodegues Sumarroca, coordiant per Cluster Aragonés de Alimentación aposta clarament per a una producció sostenible. El nou sistema digital, AGRIFOOD-ENV-DSS, es vol convertir en una ajuda per a la presa de decisions ioptimitzar els processos de producció a la indústria agroalimentària,especialment del sector de la viticultura i la cervesa. A més, pretén reduir la seva petjada mediambiental, principalment el seu consum energètic i hídric. Uns objectius que s'aconseguiran de la mà de les pimes tecnològiques FAMA (a Cuatroochenta product) i Cuatroochenta, que buscaran les millors solucions.


El sistema AGRIFOOD-ENV-DSS realitzarà l'adquisició i gestió de dades a través de dispositius mòbils, i amb aquesta informació el productor podrà orientar el reg i la fertilització cap a on més es necessiten. Ho farà amb un reporting digital, que permetrà gestionar i minimitzar els riscos i impactes mediambientals negatius i un estalvi en els costos deproducció de la indústria agroalimentària.


El projecte contribuirà amb el desenvolupament del nou sistema digital AGRIFOOD-ENV-DSS en l'impuls d'un nou model de gestió de la indústria alimentària més eficient i amb menor impacte ambiental. L'ús d'aquest sistema digital contribuirà a reduir la generació de desaprofitaments d'envasos i aliments, reduir els consums d'aigua i millorar l'eficiència de les línies de fabricació, permetent a les empreses optimitzar el model de gestió de les seves plantes industrials i anticipar-se sobre els seus processos productius.
El projecte AGRIFOOD-ENV-DSS s’engloba en el marc deles ajudes per AEI (Associacions Empresarials Innovadores) 2022.

Projecte finançat per:


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies