OBSERVATORI INTEL·LIGENT

L’UHPH i les seves potencialitats en el sector vitivinícola

Mònica Monera Martínez,

El passat 6 de maig, de la mà de l’UAB i l’INCAVI, va tenir lloc el taller de treball sobre les ultra altes pressions (UHPH) en el que es va explicar les bases d’aquesta tecnologia i quines possibilitats té en el sector vitivinícola. En la segona part de la sessió, els assistents van treballar, juntament amb els experts, diferents idees per elaborar propostes de projectes per a la possible implementació de l’UHPH.

El catedràtic de la UAB, Antonio Trujillo, director del Centre d’Innovació, Recerca i Transferència en Tecnologia dels Aliments de la UAB (CIRTTA) va iniciar el taller definint què és i com funciona la tecnologia UHPH (Ultra High Pressure Homogenization) amb exemples d’utilització en el sector alimentari.

A continuació, la responsable de l’Àrea de Biotecnologia de l’INCAVI, Anna Puig, va presentar les potencials aplicacions que té la tecnologia UHPH en el sector vitivinícola: eliminació de microorganismes en mostos, aturades de fermentacions o estabilització de vins.

Finalment, els assistents van poder resoldre tots els dubtes sobre el tema i van iniciar la preparació de la proposta de projecte que s’està treballant des d’INNOVI. Tens accés a les presentacions i els vídeos de la jornada AQUÍ. Si ets soci, tens accés a aquesta proposta a l’ESPAI SOCIS.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies