Més d’una cinquantenad’assistents han participat a la jornada “Reptes i solucions tecnològiques pera la millora de la gestió de la vinya i el celler” en el marc del Hub Foodtech& Nutrition organitzat per INNOVI, Clúster TIC Sud iRedessa, amb la col·laboració d’ACCIÓ, Eurecat i les PATT (Departament d’AccióClimàtica, Alimentació i Agenda rural de la Generalitat de Catalunya). Lajornada ha convocat a professionals d’investigació i recerca, empreses tecnològiquesi cellers de la Catalunya Sud, tots lligats al sector vitivinícola.
La jornada ha comptat amb una conferència inaugural acàrrec del director general del Parc Tecnològic del Vi, Vitec, Sergi De Lamo; iamb dues taules rodones amb representació d’aquests dos sectors. En l’àmbit delvi, han participat Cellers Unió, L’Olivera, Vallformosa i l’Incavi, mentre quepel que fa a les TIC, les empreses participants han estat Proacit, TacTic TerraAlta, Proacit i Pymeralia.
Sobre la taula s’han plantejat temescom la gestió de recursos hídrics, l’eficiència energètica i sobretot, ladigitalització del sector vitivinícola, emfatitzant en el recull i gestió de dades, millora de processoslogístics, traçabilitat i control del procés productiu en la cadena de valorvitivinícola que han permès als participants entendre els reptes que el sectorencara en el seu futur més immediat.
“Al llarg de la jornada d’avuihem anat veient exemples de com la digitalització pot ajudar-nos en aquestsdiferents punts (de la cadena de valor). Per exemple, estàvem parlant de lavinya on, amb la sequera actual que tenim, necessitem monitoritzar i moltl’aigua disponible del sòl” destacava Eloi Montcada, Clúster Manager d’INNOVIsobre la jornada.
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentaris