OBSERVATORI INTEL·LIGENT

Finalitza el projecte Ecorkwaste amb molts bons resultats

Clara Santamaria,

Aquest mes de desembre, ha finalitzat el projecte Ecorkwaste el qual tenia dos vessants: per una banda, el suro que no es pot utilitzar per a fer els taps de suro per a la indústria vitivinícola, s’ha emprat per al filtratge d’aigües a través d’un aiguamoll construït a la seu de Codorniu. Per altra banda, el suro que tenia una granulometria no apte per a aquest objectiu, s’ha utilitzat per a la creació de gas a través d’una planta de gasificació a la seu del CTM.
Per a més informació, mira el vídeo de finalització de projecte a la pàgina web www.ecorkwaste.eu
Coordinats per la UPC, l’Institut Català del Suro ha dut a terme les analítiques d’aigües filtrades i l’estudi de l’estat del suro. Per altra banda, CTM i Typsa han desenvolupat la planta de gasificació i l’han posat en funcionament. INNOVI ha sigut l’encarregat de la difusió del projecte. Durant el desenvolupament del projecte s’han tractat 200m3 d’aigües residuals del celler cada any i els resultats han mostrat una eliminació del 95% de pesticides i una eliminació del 90% de COD. A més, els tècnics del projecte s’han trobat que el suro no s’ha deteriorat i calculen que podria durar dècades filtrant les aigües residuals, per tant, és un filtratge d’aigües sense residus. El projecte s’ha pogut realitzar gràcies a la participació de les organitzacions associades i ha comptat amb el finançament del programa LIFE14 ENV/ES/460 de la Comissió Europea, un instrument de finançament de projectes enfocats a l’aplicació d’eficiència ambiental i de recursos.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies