Amb la finalitat de contribuir a l’impuls i foment de l’adopció i incorporació de la intel·ligència artificial en el sector agroalimentari, el dilluns 12 de desembre es van presentar les conclusions del “Llibre Blanc sobre la intel·ligència artificial aplicada al sector agroalimentari” per part del Centre of Innovation for Data Tech and Artificial Intelligence (CIDAI)
INNOVI, així com alguns dels seus socis, han participat en l’elaboració d’aquest estudi plantejant reptes i oportunitats del sector vitivinícoles i que marquen una sèrie de reflexions sobre l’adopció de tecnologia basades en intel·ligència artificial (IA) com poden ser la sensòrica avançada, els bessons digitals o sistemes d’ajuda en la presa de decisions.
En aquest estudi hi destaquen exemples de projectes coordinats per INNOVI com VIDVOLT4.0, per a la implementació de la IA en parcel·les vitivinícoles agrovoltaiques, o SISTEMIO, una prova pilot de sistema de teledetecció i gestió de tractaments fitosanitaris a la vinya.
A l’actualitat, els socis d’INNOVI treballen en més de 20 projectes d’innovació coordinats pel Clúster per a incorporar la indústria 4.0 a tota la cadena de valor vitivinícola i així ser capaços de crear tendència i respondre amb garanties als reptes tecnològics que es deriven de l’anàlisi detallada dels principals reptes detectats en aquest llibre blanc de la IA aplicada al sector agroalimentari.
A la jornada de presentació hi va participar el director del CIDAI i cap de l’Àrea Digital d’Eurecat, Joan Mas; el director general d’Innovació i Emprenedoria de la Generalitat de Catalunya, Lluís Juncà; la subdirectora general de la Inspecció i Control Agroalimentari, Maria Glòria Cugat; així com el director de Desenvolupament Científic i Tecnològic d’Eurecat, Gabriel Anzaldi.
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentaris