OBSERVATORI INTEL·LIGENT

El projecte Agrifood segueix avançant

Info Innovi,


El projecte AGRIFOOD-ENV-DSS, destinat a impulsar la sostenibilitat en la indústria agroalimentària, avança amb èxit en la seva segona fase, marcant fites significatives en el seu desenvolupament.

En aquesta etapa, s'han implementat innovacions clau per reforçar l'eficiència i la transparència en els processos productius. Una de les novetats més destacades és la integració d'un chatbot, desenvolupat amb SurveyMonkey, que facilita la recopilació d'informació per als operaris de camp, especialment viticultors. Aquest chatbot permet recopilar dades crucials com el consum d'aigua, de gasoil i els nitrògens aportats pel tractament d'adobs al camp, millorant així la presa de decisions en temps real.

A més, s'ha avançat en la gestió de dades georeferenciades, amb la càrrega d'informació proporcionada per diferents companyies viticultores en el visor d'AGRIFOOD. Aquesta informació inclou detalls sobre parcel·les, com l'any de plantació, la tipologia de reg, el tipus de plantació i la varietat de cultiu. Així mateix, s'han integrat capes d'Índex de Vegetació de Diferència Normalitzada (NDVI) i d'Índex d'Humitat de Diferència Normalitzada (NDMI), proporcionant una visió més completa i detallada per a la presa de decisions.

Malgrat els reptes trobats per la indisponibilitat completa dels serveis del Programa Copernicus, el projecte ha resolt aquesta dificultat gràcies a la col·laboració amb el grup de recerca GEOFOREST de la Universitat de Saragossa, qui ha aportat les capes necessàries en aquesta fase.

Un altre avanç significatiu és el càlcul de l'empremta ambiental d'abast 3, dut a terme mitjançant factors proporcionats pel grup de recerca CREDENAT d'empremta ambiental de la Universitat de Saragossa. Això permet una avaluació exhaustiva dels impactes ambientals al llarg de tota la cadena de valor.

A més, s'ha introduït la tracabilitat en la gestió de residus, identificant cada residu pel seu Codi LER i registrant els moviments cap a gestors autoritzats, reforçant així la gestió ambiental en el projecte.

Finalment, s'està treballant en la integració dels resultats obtinguts amb una eina de Business Intelligence (Power BI), la qual cosa permetrà una anàlisi més profunda i una millor visualització de les dades per a la presa de decisions estratègiques.

En resum, el projecte AGRIFOOD-ENV-DSS continua avançant en la seva missió de promoure la sostenibilitat en la indústria agroalimentària, destacant pel seu enfocament innovador i col·laboratiu en l'optimització de processos i la reducció de l'empremta ecològica.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies