Ja s’han format unes 30 persones en l’inici de la temporada d’hivern 2016-2017 en els Cursos de Poda de Respecte de Grau 1.
L’Escola Catalana de Poda neix de la necessitat que es troben les empreses vitivinícoles associades al clúster de tenir el personal amb la formació necessària per a podar els ceps ja que no es posa la deguda atenció a aquesta activitat. La poda té un alt impacte en la vida dels ceps i en la seva productivitat.
El cep és un ésser viu que s’ha de cuidar i mimar per a que doni fruits de bona qualitat per a elaborar vins i caves de bona qualitat.
Així doncs, s’inicia la recerca d’experiències internacionals en temes de poda i es contacta amb l’escola de referència en la poda Simonit & Sirch d’Itàlia, l’única escola on s’ensenya la poda de respecte per tal donar-li més qualitat i longevitat al cep.
Aquest model de poda de respecte es basa en una sèrie de conceptes que, si s’apliquen de forma correcta, allarguen la vida de les nostres vinyes de manera considerable.
Creiem que és el moment de reflexionar sobre el que ha suposat la mecanització i els sistemes de producció intensiva en el camp i com ens n’hem d’adaptar. És a través de la formació que podrem adaptar-nos a les diferents situacions i allargar la vida dels ceps i fer-los més productius.
Amb aquesta finalitat s’ha creat l’Escola Catalana de la Poda de Respecte amb diferents nivells de formació adaptats als seus destinataris. Des del treballador temporal, passant pel tècnic fins a l’enginyer agrònom.
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentaris