OBSERVATORI INTEL·LIGENT

GOPHYTOVID arriba al seu punt i final sent tot un èxit!

Finalitza el projecte GOPHYTOVID amb resultats òptims sobre l’ús de fitosanitaris en viticultura en base a mapes de vigor.

Aquest projecte l’han dut a terme conjuntament les empreses Miguel Torres SA, Raventós Codorniu, Martín Códax, Bodegas Las Copas, Viñas del Vero, FMC, i les universitats públiques catalanes Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i Universitat de Lleida (UdL). També hi hagut entitats col·laboradores com Federació Espanyola del Vi (FEV), la Unió de Petits Agricultors i Ramaders (UPA), Aepla i GIVITI. Com a entitats subcontractades hi havia la Plataforma Tecnológica del Vino (PTV), l’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA), l’empresa Fede, l’Associació de Defensa Forestal Raïmat i INNOVI.

 Empreses sòcies, entitats col·laboradores i subcontractades

  • El projecte GOPHYTOVID ha aconseguit una reducció del consum de fitosanitaris de fins al 30% en cultiu convencional.
  • Pel cultiu ecològic, s’ha aconseguit una reducció de fins a 50% en l’ús de fitosanitaris orgànics.
  • El projecte ha aconseguit disminuir la quantitat de coure aplicat, mantenint l’eficàcia biològica.

Madrid, 23 de Juliol de 2020. El projecte GOPHYTOVID ha celebrat el seu esdeveniment final mitjançant una sessió online, per presentar els resultats obtinguts, després de dos anys de feina enfocada a l’optimització de l’ús de fitosanitaris en viticultura, a base de mapes de vigor.

En aquest aspecte, i amb caràcter general, s’ha destacat el desenvolupament notable de la denominada viticultura de precisió (vitiprecisió), que es manifesta en els següents resultats específics:

  • Validació del sistema DOSA3D per l’ajustament de la dosis en tractaments fitosanitaris a gran escala. Reducció del consum de fitosanitaris del 30%.
  • Protocol validat pel control en fase inicial d’àcars de vinya (Eotetranichus carpini y Tetranychus Urticae).
  • Validació d’aplicacions en base a mapes de vigor confeccionats a partir d’imatges NVDI de Sentinel2.
  • Valorització de tres equips de nova generació (alta eficiència): túnel de recuperació HARDI, FEDE TECNOVID i FEDE QUANTUM GREENTECH.

Consorci del Projecte GOPHYTOVID

El sistema d’aplicació variable ha sigut un èxit, permetent realitzar un programa de tractament ajustat a les característiques estructurals de la vegetació. El sistema és capaç de llegir mapes de prescripció i modificar la pressió de treball del polvoritzador en funció de la seva posició dins de la parcel·la.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies