Actualment, no se li atorga a la biomassa d’ origen agrícola el valor i el potencial que realment té per produir energia i reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle.El destí més probable de la biomassa d’origen agrícola és la crema i el desaprofitament de la seva capacitat calorífica. Si utilitzem les restes de poda i demés residus agrícoles per produir energia en instal·lacions de biomassa, no només estalviem a l’atmosfera el CO2 que s’emet durant la seva crema, sinó que generem energia en un procés d’economia circular.Durant la sessió s’exposaran models d’èxit d’economia circular, on les restes de poda de les vinyes han sigut aprofitats per produir energia.La biomassa ha demostrat ser una opció energètica competitiva i una bona oportunitat per a la descarbonització.Inscripcions a:info@clusterbiomassa.catruralcat@gencat.catPROGRAMA9.30 h Inscripcions i lliurament de la documentació10.00 h Presentació de la jornadaObrirà la sessió el tinent alcalde de Vilafranca del Penedès, Sr. Joan Manuel Montfort10.10 h El Clúster de la Biomassa i la promoció de la bioenergia per ús tèrmicSr. Marc Cortina, gerent del Clúster de la Biomassa.10.20 h Reptes de sostenibilitat del sector vitivinícolaSr. Eloi Montcada, gerent del Clúster INNOVI10.30 h Ús de la bioenergia en el sector vitivinícola. Moderació a càrrec de Marc Cortina
12.00 h Taula rodona i debat dels reptes de futurModerada pel Sr. Marc Cortina i el Sr. Eloi Montcada13.00 h Cloenda
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentaris