Des de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya ajuden a fer ressò de la tasca dels Clústers innovadors relacionats amb la cadena de valor agroalimentària.
Vàren iniciar el Cicle amb el clúster FEMAC, de maquinària i medis de producció agrícola, i dedicarem la segona Jornada a parlar amb agents actius del clúster INNOVI, creat l’any 2009. El seu objectiu principal és promoure la competitivitat de les empreses de tota la cadena de valor del sector vitivinícola català mitjançant la col·laboració i la innovació.
Benvinguda
Sr. Miquel Àngel Fúster | President de la Seu de Tarragona del Col·legi d'Economistes de Catalunya
Sra. Sandra Climent | Directora del block Obealimentària de la Comissió d’Economia Agroalimentària el CEC i Sales Manager a Crisolar Nuts
Sr. Ignasi Papell | Membre de la Junta Directiva del Clúster INNOVI i responsable de la unitat de projectes singulars en alimentació i biotecnologia d’Eurecat
Presentació del Clúster INNOVI: membres, activitats i reptes actuals Sr. Eloi Montcada | Clúster manager d’INNOVI
Presentació de tres experiències de bones pràctiques
El projecte LOCALVINO, Implementació de IoT en camp i certificació Blockchain per part de les DOPs per a garantir al consumidor la traçabilitat dels vins espanyols Sr. Antoni Altés Director d’operacions de TACTIC, Terra Alta Consultoria TIC
El projecte OPEN DIGIVINE, xarxa col·laborativa de digitalització i monitoratge agroclimàtic open-data per a la predicció de plagues, minimització de l'ús de fitosanitaris i optimització de la gestió vitícola Sr. Enric Sunyer, Responsable de viticultura a Herència Altés
El projecte BIODIVERSITAT de l’entorn de les vinyes i qualitat dels vins Sr. Ramón Roqueta Gerent de La Fou Celler
Modera
Sr. Salvador Puig | Enginyer tècnic agrícola, ex-director general de l’INCAVI
Col·loqui amb els ponents i assistents
Cloenda
Sr. Francesc Reguant | President de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya
En finalitzar es preveu un espai de networking entre els assistents presencials ofert per Crisolar Nuts
Seu de Tarragona del Col·legi d'Economistes de Catalunya
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentaris