Public objectiu: Jornada està adreçada a viticultors, investigadors, tècnics agrícoles i professionals relacionats amb el sector vitivinícola.
Els Vins del Massís del Garraf destaquen per la seva singularitat i qualitat, originats en una zona amb un microclima, sòl, i condicions ambientals úniques que influencien de manera significativa el cultiu, producció, elaboració i envelliment dels seus vins. Aquesta regió vitivinícola es caracteritza per les seves condicions climàtiques particulars, i precipitacions que varien segons la proximitat al massís, creant un entorn ideal per al desenvolupament de vinyes en vessants abancalats i petits fons, on s'obtenen sòls rics en carbonats. Els vins reflecteixen aquesta riquesa i diversitat del territori, oferint una gamma de sabors i aromes que captiven els amants del vi, promovent així el reconeixement i la protecció de la seva denominació d'origen.
Als nostres vins, cada raïm és una història, cada ampolla és un viatge. Amb la meticulositat de l'artesania ancestral, els nostres vins són curats des de la vinya fins a la copa. La diversitat del sòl del Massís del Garraf ens permet oferir una gamma de vins amb caràcter propi, des de blancs frescos i aromàtics fins a negres profunds i complexos. El nostre compromís amb la sostenibilitat i el respecte per la natura ens guia en cada pas, assegurant que la qualitat del nostre llegat perduri per generacions. Et convidem a descobrir els Vins del Massís del Garraf, on cada glop és un homenatge a la terra que els veu néixer.
09:00 h Recepció als assistents
09:15 h Obertura
Enric Bartra, investigador en viticultura i enologia a Incavi, elaborador del celler Vega de Ribes i representant de Vins del Massís del Garraf.
Ana Herrera, regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes
Yolanda Vallés, coordinadora de l'Agència de Desenvolupament del Garraf
09:30 h Introducció a la jornada i visió global del clima a Catalunya.
Dra. Leonor Deis, Universitat Rovira i Virgili
Presentació: Xavi París | Innovi
09:50 h El conreu de la vinya en climes en condicions extremes
Dr. José M- Escalona | director del Instituto de Investigaciones Agroambientales y de Economia del Agua · INAGEA-UIB
Presentació: Jonatan Alemán | Agència de Desenvolupament del Garraf
10:10 h Limitants agronòmics relacionats amb sòl i clima
Marc Vicens | Unitat de sòls de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Presentació: Yolanda Daudén | Ajuntament de Sant Pere de Ribes
10:40 h Pausa Cafè
11:00 h Experiències en condicions similars:
El cas de Vinyes Domènech · Capçanes | El cas del Montsant
Andreu Fernández | Enòleg de Vinyes Domènech
Pau Sabater | DO Montsant
Presentació: Marcelo Desvalls | Finca Viladellops
11:30 h Taula Rodona
Solucions compartides: experiències i visions en viticultura extrema
Enric Bartra | Celler Vega de Ribes
Pau Sabater | DO Montsant
Joan Ignasi Domènech | Vinyes Domènech
Dr. José M- Escalona | INAGEA-UIB
Dra. Leonor Deis, Universitat Rovira i Virgili
Marcelo Desvalls | Finca Viladellops
Presentació: Fina Fuster | Agència de Desenvolupament del Garraf
12:30 h Cloenda
Joan Gené | director general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi
Abigail Garrido | alcaldessa de Sant Pere de Ribes
Marta Verdejo | presidenta de l'Agència de Desenvolupament del Garraf
Sala Josep Ll. Palacios · Casa de la Vila Plaça de la Vila, 1, Sant Pere de Ribes
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentaris